Στα βαθιά μπήκε από την περασμένη Τετάρτη η έρευνα του ποινικού ανακριτή για τις καταγγελίες της διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας. 

Ο ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης άρχισε να καλεί ενώπιόν του μάρτυρες, μετά τη μελέτη του υλικού που είχε στα χέρια του και αφορούσε τη γραπτή καταγγελία της διευθύντριας των Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της υποδιευθύντριας Αθηνάς Δημητρίου. Πρώτη προσήλθε στο γραφείο του ποινικού ανακριτή η κ. Δημητρίου και κατέθεσε όσα στοιχεία γνώριζε για την υπόθεση, ενώ την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη προσήλθε για κατάθεση η κ. Αριστοτέλους, η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, κατέθεσε όλα όσα γνώριζε για την υπόθεση, πώς έφτασαν κοντά της οι πληροφορίες για τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαζε βαρυποινίτης με τον συγκεκριμένο αξιωματικό και τις ενέργειες στις οποίες προέβη η ίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε και την πληροφόρηση που είχε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός αναζητούσε βίντεο που αφορούσε την προσωπική της ζωή με σκοπό να την πλήξει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Από χθες, κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», ο ποινικός ανακριτής άρχισε να καλεί ενώπιόν του μέλη του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Επ’ Αδεία, προφανώς για να διευκρινιστεί κατά πόσο ο εν λόγω αξιωματικός είχε επαφές με το Συμβούλιο με σκοπό να ευεργετηθεί ο βαρυποινίτης κατάδικος για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών. Κι αυτό γιατί διέρρευσε ότι μεταξύ των μηνυμάτων που φέρεται να αντάλλαξε με τον βαρυποινίτη, είναι πως αρχικά θα μιλούσε με το Συμβούλιο και μετέπειτα πως μίλησε με την πρόεδρό του, για την περίπτωσή του. Ο κ. Αιμιλιανίδης θα ρωτήσει όλα τα μέλη του Συμβουλίου για το κατά πόσο είχαν επαφή με οποιονδήποτε για το θέμα της υποβοήθησης του εν λόγω κατάδικου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί για να καταθέσει και η πρόεδρος του Συμβουλίου Αποφυλακίσεων, πρώην δικαστικός Λεμονιά Καουτζιάνη, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, η έρευνα του ποινικού ανακριτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με επίκεντρο τις Κεντρικές Φυλακές, ώστε όσα άτομα κατονομάζονται σε καταθέσεις να ερωτηθούν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και βεβαίως σε κάποιο στάδιο θα κληθεί να δώσει στοιχεία και ο μάρτυρας-κλειδί, δηλαδή ο κατάδικος που φέρεται να αντάλλαζε μηνύματα με τον αξιωματικό της Αστυνομίας. Εκείνο που διαψεύδεται από τις φυλακές είναι η πληροφορία πως ο βαρυποινίτης κτυπήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκινημένη Αριστοτέλους στη διαμαρτυρία των Φυλακών (εικ. & βίντεο)

Πληροφορίες του «Φ», από νομικές πηγές, αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα ο ποινικός ανακριτής θα ζητήσει την έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ώστε να εντοπιστούν τυχόν μηνύματα που αφορούν στην υπόθεση.