Σκόνη στην ατμόσφαιρα θα πνίξει την αναστάσιμη ακολουθία και το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Αισθητά υψηλή αναμένεται η θερμοκρασία, καθώς ο Υδράργυρος θα είναι έως και 7 βαθμούς πάνω από το κανονικό.

«Αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας προς την Κυριακή του Πάσχα, με τιμές που θα φτάσουν ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης. Παράλληλα, είπε ότι προβλέπεται εμφάνιση σκόνης.

Το νέο επεισόδιο σκόνης, σημείωσε, θα ξεκινήσει αύριο το βράδυ. «Θα επικρατήσει κυρίως την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Το εν λόγω επεισόδιο σκόνης θα έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά από το προηγούμενο, το οποίο χαρακτηρίζονταν από υψηλές συγκεντρώσεις. «Θα μπορέσει ο κόσμος να βγει έξω, όμως, καλό είναι οι ευάλωτες ομάδες να προσέξουν». Όπως διευκρίνισε, η σκόνη που θα μας επηρεάσει, ανασηκώθηκε από τις περιοχές της Αφρικής και θα φτάσει σε εμάς λόγω των δυτικών ανέμων που θα πνέουν. 

Ανέφερε, ακόμη, ότι από σήμερα θα καταγράφεται αύξηση της θερμοκρασίας. Μέχρι την Κυριακή ο Υδράργυρος θα βρίσκεται έως και 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα. «Μέχρι και το μέσο της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται αίθριος καιρός, χωρίς προβλήματα. Οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω από το κανονικό. Δεν αποκλείονται κάποιες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες».