Το ιστορικό κέντρο της πόλης μας έχει σαφέστατα ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, με τις περισσότερες νέες αναπτύξεις να αφορούν εστιατόρια, μπαράκια και γενικότερα επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας. Οι προσθήκες αυτές θα πρέπει να προσεγγίζονται ως ενισχυτικές προς τις παλαιότερες υφιστάμενες χρήσεις, των καταστημάτων δηλαδή λιανικής και άλλων εμπορικών χρήσεων.

Αυτό αναφέρει με παρέμβαση του ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου της ΕΔΕΚ, Παναγιώτης Βορκάς, με αφορμή και τις πρόσφατες διαμαρτυρίες για δυσμενείς διακρίσεις της δημοτικής αρχής στην περιοχή. Ο κ. Βορκάς επισήμανε ότι χρειάζεται οι επαγγελματικές δραστηριότητες που αφορούν στους δύο αυτούς τομείς, της επισιτιστικής βιομηχανίας και των εμπορικών καταστημάτων να αλληλοσυμπληρώνονται.

« Πολλαπλές και ποικιλόμορφες χρήσεις που να δίνουν επιλογές σε ντόπιους και επισκέπτες στην πόλη μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ», τονίζει. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη και είναι και λανθασμένη προσέγγιση να παρουσιάζονται φαινόμενα ανταγωνισμού μεταξύ χρήσεων που έχουν διαφορετικά ωράρια λειτουργίας και προσφέρουν υπηρεσίες που δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Το εμπορικό κέντρο της Πάφου φαίνεται δυναμικά να μετατρέπεται στην καρδιά της πόλης, καταλήγει ο κ. Βορκάς. Η Δημοτική Αρχή ωφείλει να λαμβάνει αποφάσεις που να εξυπηρετούν τη συνύπαρξη όλων των δραστηριοτήτων, με τρόπο που να διασφαλίζεται και να ενισχύεται η σταθερή πορεία ανάπτυξης και επιχειρηματικής αναβίωσης του κέντρου της πόλης.