Υπογράφηκαν σήμερα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, μεταξύ του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυσού και του εργολάβου, τα κατασκευαστικά συμβόλαια για το έργο του πυρήνα Λυσού, για το ποσό των €526.778,08 πλέον ΦΠΑ με διάρκεια εκτέλεσης 15 μήνες, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Το έργο, είπε η κ. Λάμπρου, διαλαμβάνει ανάπλαση και εξωραϊσμό δρόμων για ανάδειξη του παραδοσιακού κέντρου της κοινότητας και περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου για το 2021 και 2022, με συνεισφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου σε ποσοστό 10%.  Τα δικαιώματα των Υπηρεσιών (ΑΗΚ, CYTA) έχουν ήδη καταβληθεί.

Η κ. Λάμπρου, σημείωσε πως το χωριό είναι το μεγαλύτερο στην Πάφο σε έκταση, αφού φθάνει μέχρι την κορυφή του Δάσους Πάφου, με καλή χωροθέτηση και εξαιρετική θέα. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται παλιές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελεούσας, που κατασκευάσθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα, ενώ λειτουργούν μικρά τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με την ίδια αναμένεται με την αναβάθμιση του πυρήνα να δημιουργηθούν συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Μελετητές του έργου είναι οι Αρχιτέκτονες ΙΩΑΚΕΙΜ- ΛΟΙΖΑΣ ΕΠΕ και επιτυχούσα εργοληπτική εταιρεία η ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΡΑΣ ΛΤΔ.