To Top
09:44 Παρασκευή
13 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Η ιστορία της Πλατείας Ελευθερίας (εικόνες)
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ • Η ιστορία της Πλατείας Ελευθερίας (εικόνες)
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκεμβρίου 2018, 10:50 πμ
Μετά από έξι χρόνια, εγένετο Πλατεία Ελευθερίας! Την Παρασκευή παραδόθηκε στο κοινό η γέφυρα, ενώ υπολείπονται κάποιες εργασίες στην τάφρο οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του ερχόμενου μήνα.
 
Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρωτεύουσας, αποφάσισε τη μη διέλευση οχημάτων από την Πλατεία.
 
Το έργο της Πλατείας άρχισε το 2012 και ο αρχικός εργολάβος (Μιλτιάδης Νεοφύτου) είχε προγραμματίσει να παραδώσει τη γέφυρα στις 6/2/2013, ενώ ο χώρος στάθμευσης της λεωφόρου Ομήρου θα παραδιδόταν στις 2/2/2014.
 
Τον Φεβρουάριο του 2014 στον αρχικό εργολάβο κατεβλήθησαν €522.000 και αποχώρησε, οπόταν προκηρύχθηκε νέα προσφορά και την ολοκλήρωση του έργου ανέλαβε η εταιρεία «Lois Builders».
 

Το έργο θα ολοκληρωνόταν στις 6/4/2016.

Με αφορμή τη διάνοιξη της γέφυρας, ο «Φ» παρουσιάζει την ιστορία της Πλατείας, από τα πολύ παλιά χρόνια, μέχρι σήμερα.
 
Συνδετικός κρίκος του νέου με το παλιό
 
Μια πλατεία, μια Ιστορία. Υπήρξε μάρτυρας των γεγονότων, επίκεντρο της ζωής μιας πόλης με πολυτάραχη Ιστορία, που ανάγεται στη Χαλκολιθική εποχή. Μιας πόλης που κατοικείται αδιάλειπτα από την τρίτη χιλιετία π.Χ. μέχρι σήμερα και έχει μακρά παράδοση από το βασίλειο της Λήδρας (1050 π.Χ. – 330 μ.Χ.) και τη μικρή κωμόπολη που ονομάστηκε Λευκοθέα στα χρόνια των Πτολεμαίων και Λευκουσία ή Λήδροι στα πρώτα Χριστιανικά χρόνια στο 348 π.Χ.
   
Σημείο αναφοράς της πόλης έγιναν τα βενετσιάνικα οχυρωματικά τείχη, που κτίστηκαν από τον Τζούλιο Σαμορνιάνο το 1567, για να προστατεύσουν την πόλη από ξένες επιδρομές. Η πόλη δεν άντεξε στην πολιορκία και το 1570 περιήλθε στην κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως και ολόκληρη η Κύπρος. Ωστόσο, τα τείχη έμειναν εκεί, περικλείοντας την πόλη.
   
Μόνο το 1882, επί Αγγλοκρατίας, δημιουργήθηκε άνοιγμα στο τέρμα της οδού Λήδρας, με μια ξύλινη γέφυρα για να υπάρχει πρόσβαση από την εντός των τειχών πόλη στα κυβερνητικά γραφεία. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του νέου με το παλιό, έγινε γνωστό ως το άνοιγμα Λεμεσού ή Χατζησάββα, που μετεξελίχθηκε σε πλατεία Μεταξά, μετέπειτα πλατεία Ελευθερίας.
   
Η πλατεία είδε και έζησε πολλά, από τα συρματοπλέγματα της αποικιοκρατίας μέχρι τις μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για το πραξικόπημα και την εισβολή, από τις συναυλίες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι τα πηγαδάκια με τις παρέες, τους περιπάτους κατοίκων και επισκεπτών, τις αγοραστικές εξορμήσεις προς το εμπορικό κέντρο.
   
«Κατακλυσμός» από ποδήλατα
 
Από ποδήλατα και όχι από μηχανοκίνητα τροχοφόρα κατακλυζόταν κάποτε η πλατεία Μεταξά (που μετά την εισβολή μετονομάστηκε σε πλατεία Ελευθερίας).
 
Όταν πρωτοεμφανίστηκε το ποδήλατο το 1890, δώδεκα χρόνια μετά την έναρξη της Βρετανικής αποικιοκρατίας αντιμετωπίστηκε ως είδος πολυτελείας. Αργότερα η χρήση του κατέστη μαζική.
   
Μάλιστα, αφότου έσπασε τα φοβερά ταμπού η δασκάλα Νάφια Μιχαηλίδη, το δίτροχο κατακτήθηκε και από τις γυναίκες.
 
Η σκηνή αποτυπώθηκε με τον φωτογραφικό φακό το 1945 (J. Arthur Dixon) και μετατράπηκε σε καρτ ποστάλ, ταξίδεψε σε όλα τα μέρη του κόσμου και τώρα αναπαύεται στη συλλογή του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.
 

Η πλατεία Μεταξά το 1945 σε μαυρόασπρη καρτ ποστάλ, όταν η ζωή άρχισε να αναπτύσσεται δειλά – δειλά, ύστερα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1950 οι κάτοικοι της πόλης Λευκωσίας έζησαν ένα ελβετικό τοπίο στην πλατεία Μεταξά, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης. Ο Φέλιξ Γιαξής ήταν εκεί με τον φωτογραφικό του φακό.

1955. Έρημοι δρόμοι, τα καταστήματα κλειστά, η πλατεία με λιγοστούς διαβάτες. Η πόλη, η Κύπρος ολόκληρη μπήκε στον αστερισμό της αναταραχής, των αποικιοκρατικών απαγορεύσεων στην κυκλοφορία.

Ένα γαϊδουράκι κυκλοφορούσε αμέριμνο στην πλατεία Μεταξά τον Ιούνιο του 1956. Πάνω του έφερε την επιγραφή στα αγγλικά «Παραδίνομαι». Απευθυνόταν στον βρετανό κυβερνήτη Τζον Χάρντινγκ, ο οποίος απειλούσε με καταπιεστικά μέτρα και καλούσε τα μέλη της ΕΟΚΑ να παραδοθούν.

Η πρώτη μακέτα με βάση τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Ζάχα Χαντίντ, πριν ακόμη αρχίσουν τα έργα.

Συνωστισμός τροχοφόρων στην πλατεία Μεταξά, όπως τον αποτύπωσε το 1957 ο Φέλιξ Γιαξής.

Η πόλη από ψηλά. Στην καρδιά της Λευκωσίας, που πήρε πλέον μια ραγδαία οικοδομική ανάπτυξη, δεσπόζει η πλατεία Ελευθερίας.

Πηγή: philenews, με πληροφορίες από το Αρχείο του «Φιλελευθέρου»

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...