Πανέτοιμοι είναι ουσιαστικά οι επιτυχόντες μελετητές του μεγάλου έργου της δημιουργίας του Πολιτιστικού Χωριού Λέμπας, η κοινοτική αρχή και όλοι οι πολιτιστικοί φορείς για την υλοποίηση των κατασκευαστικών εργασιών και πλέον αναμένεται η ήδη κατά πολύ καθυστερημένη πολιτική απόφαση για έναρξη του μεγάλου έργου.

Αυτό επενέλαβε μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λέμπας, Θουκιδίδης Χρυσοστόμου που επεσήμανε ότι η όλη διαδικασία είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

« Σύντομα ευελπιστούμε ότι θα αρχίσουν τα έργα», είπε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λέμπας. « Θα γίνει σε δύο φάσεις η κατασκευή του Πολιτιστικού Χωριού, εντός του χρόνου θα αρχίσει το Κολλέγιο και στη συνέχεια ο χώρος διαμονής των φοιτητών και καθηγητών.

Οι εξελίξεις αυτές με το πράσινο φως της Πολιτείας, θα σηματοδοτήσουν την υλοποίηση ενός πολύχρονου οράματος για την επαρχία Πάφου και ειδικότερα για την μικρή κοινότητα της Λέμπας. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού παρέδωσε από τα τέλη του 2016 κιόλας τα βραβεία για την εκπόνηση των σχεδίων δημιουργίας του πρώτου στην Κύπρο Πολιτιστικού Χωριού, ωστόσο οι επί… γης εργασίες ακόμη να αρχίσουν.

Το όραμα του μεγάλου καλλιτέχνη Στας Παράσχου και του μακαριστού πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Άκη Κλεάνθους, πρωτοεξαγγέλθηκε το 2006 και άπαντες ευελπιστούν ότι εν έτη 2019 θα φτάσει επιτέλους στο στόχο.

” Πέραν των υφιστάμενων κτιρίων που θα αναπαλαιωθούν, θα κτισθούν άλλα 1700 τετραγωνικά μέτρα. Το όλο έργο υπολογίζεται στο 1.8 εκ. ευρώ”, κατέληξε ο Θουκιδίδης Χρυσοστόμου.