Η οδηγία του Υπουργού Εσωτερικών για να παραδώσει σήμερα τη σφραγίδα και τα κλειδιά της κοινοτικής αρχής ο παυθείς κοινοτάρχης Κουκλιών, υλοποιήθηκε τελικά, μετά από ένταση και οξυμένα πνεύματα που επικράτησαν στο κτίριο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ο Μιχάλης Νικολάου παρέδωσε τελικά στην εκπρόσωπο της Επάρχου Πάφου, αν και αρχικά δεν είχε συναινέσει, προαναγγέλλοντας πάντως ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης παύσης του. Κατηγόρησε επίσης προηγούμενα κοινοτικά συμβούλια για κακοδιαχείριση και την κυβέρνηση ότι με τις αποφάσεις της συγκαλύπτει παρανομίες τις οποίες ο ίδιος έχει αναδείξει.

Θυμίζουμε ότι η παύση του κοινοτάρχη Κουκλιών έγινε μετά από επιστολή του ΥΠΕΣ ο οποίος την αιτιολόγησε επικαλούμενος την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Σ. Κουκλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και την συνεχή εμπλοκή μηχανισμών όπως η Ελεγκτικής Υπηρεσίας , η Αστυνομία και το ίδιο το ΥΠΕΣ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει διαμηνύσει ότι μέχρι την διενέργεια των επόμενων εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον κοινοτάρχη Κουκλιών θα αντικαθιστά η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου.