«Λάδι» στη «φωτιά» των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων «ρίχνει» με νέα τοποθέτησή του ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπ. Άμυνας, κάνει λόγο για «προβοκατόρικες ενέργειες των Ελλήνων» που αυξάνουν την ένταση, παρά την «εποικοδομητική, ειρηνική στάση μας και παρά τη στάση μας για διαβουλεύσεις».

«Χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα με σκοπό να φτάσουν σε κάποιους στόχους. Κάθε φορά τονίζουμε πως αυτές οι κινήσεις είναι άσκοπες, καμία απειλή δεν έχει καμία επίπτωση στη χώρα μας, στο λαό μας και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας» ανέφερε ο Χ. Ακάρ σύμφωνα με το Αnadolu.

Παράλληλα, κάλεσε τη χώρα μας να «συμπεριφερθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και να σταματήσει τις ενέργειες που το φθείρουν, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά».

Επανέλαβε μάλιστα για ακόμη μια φορά πως τα νησιά δεν μπορούν να διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

«Εμείς ξέρουμε πως το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως τα νησιά δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό πρέπει να το ξέρουν και να αποδεχθούν αυτές τις αρχές. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να φτάσουν με κάποιες μεθοδεύσεις, με κάποιες εξαπατήσεις και με κάποιες ψευδαισθήσεις» υπογράμμισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή: sputniknews.gr