Στον Συνοικισμό Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό κατεδαφίστηκαν όλες οι πολυκατοικίες εκτός από δύο οι οποίες δεν μπορούν να κατεδαφιστούν επειδή στα ισόγεια τους  λειτουργούν καταστήματα τα οποία δεν εγκαταλείπουν οι πρόσφυγες διαχειριστές τους.

Σε απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ Νίκου Νουρή σε ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Νίκου Κέττηρου, με την οποίαν σχολιάζεται η αναδόμηση δύο πολυκατοικιών στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου, αναφέρονται και τα εξής:

Ο Κυβερνητικός Οικισμός Αγίου Αθανασίου περιλαμβανόταν στους Οικισμούς του Προγράμματος Αναδόμησης, Επιδιόρθωσης και Ριζικής Βελτίωσης των κτηρίων επτά Κυβερνητικών Οικισμών. Μετά από οπτική και εργαστηριακή έρευνα που διεξήχθη το 2005, ετοιμάστηκε τεχνοοικονομική μελέτη.Όσον αφορά τις δύο πολυκατοικίες στις οδούς Αρετής 13 και Εστίας 9, ο υπουργός αναφέρει πως δεν έχουν κατεδαφιστεί ακόμα διότι στεγάζουν εμπορικό κέντρο στο ισόγειο. Ο κ. Νουρής εξηγεί πως το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα προχωρήσει στην κατεδάφισή τους μόλις διευθετηθεί το θέμα των ενοικιασμένων καταστημάτων ώστε να μπορούν να κενωθούν.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, για να καταστεί δυνατή η κένωση των καταστημάτων το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προγραμματίζει το σχεδιασμό και την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου, σε κενό χώρο του Οικισμού, στο οποίο θα στεγαστούν τα προαναφερόμενα καταστήματα. 

Σύμφωνα με τον κ. Νουρή, στην παρούσα φάση το αρμόδιο Τμήμα έχει αναθέσει σε Ιδιώτη Σύμβουλο την ετοιμασία μελέτης για το νέο εμπορικό κέντρο.