Εντός του 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εννέα κυματοθραυστών στον κόλπο των Περβολιών και επτά στον κόλπο της Ορόκλινης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρεται ότι «ο Υπουργός Γιάννης Καρούσος είχε σήμερα συναντήσεις με τους Κοινοτάρχες Περβολιών και Ορόκλινης, με τους οποίους συζήτησαν διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του. Ο κ. Καρούσος ενημέρωσε τον Κοινοτάρχη Περβολιών Κώστα Τίγγη και τον Κοινοτάρχη Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή για την πορεία των έργων που εμπίπτουν στα όρια των Κοινοτήτων τους».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρούσος «ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια και οι όροι προσφορών που αφορούν στο έργο κατασκευής των εννέα κυματοθραυστών στον κόλπο Περβολιών και αναμένεται ότι μέχρι  το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν οι σχετικές προσφορές έτσι ώστε τα κατασκευαστικά έργα να αρχίσουν αρχές του 2021. Το κόστος του συγκεκριμένου έργου έχει εκτιμηθεί γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ».

Αναφορικά με τα έργα προστασίας στον κόλπο Ορόκλινης ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «θα κατασκευαστούν επτά κυματοθραύστες οι οποίοι θα προστατεύουν το παραλιακό μέτωπο». Ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι στους όρους προσφορών προβλέπεται η κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay Beach και η ανύψωση των τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών στα ανατολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν οι σχετικές προσφορές και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν αρχές του 2021. Το κόστος του συγκεκριμένου έργου έχει εκτιμηθεί γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ» με τον Υπουργό Μεταφορών να αναφέρει πως «στόχος των έργων είναι τόσο η προστασία των λουόμενων όσο και της ακτογραμμής των Κοινοτήτων Περβολιών και Ορόκλινης».