Η εταιρεία συμβουλεύει και αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες, στην Κύπρο και το εξωτερικό

Η Michael Kyprianou & Co LLC ιδρύθηκε το 1991 στη Λευκωσία. Στην πορεία του χρόνου έχει αναπτύξει και διεθνή παρουσία και σήμερα αριθμεί 9 γραφεία σε 6 χώρες – Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο στην Κύπρο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίεβο στην Ουκρανία, Birkikara στην Μάλτα και πρόσφατα στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 110 άτομα, 56 από τα οποία είναι δικηγόροι.

Διευθύνων συνέταιρος της εταιρείας είναι ο Μενέλαος Κυπριανού, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας επίλυσης διαφορών και διαιτησίας στη Λευκωσία. Οι υπόλοιποι συνέταιροι είναι η Τώνια Αντωνίου, επικεφαλής του τμήματος Τραπεζικών και Οικονομικών υποθέσεων, ο Λάμπρος Σωτηρίου, επικεφαλής του τμήματος Εταιρικών και Εμπορικών Υποθέσεων, ο Σάββας Σαββίδης, επικεφαλής του γραφείου της Πάφου και του τμήματος Μετανάστευτικών και Κτηματομεσιτικών υποθέσεων και η Μαρίνα Χατζησωτηρίου, επικεφαλής της ομάδας επίλυσης διαφορών και διαιτησίας στη Λεμεσό.

Η εταιρεία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα νομικών υπηρεσιών, όπως στον τομέα του εταιρικού και τραπεζικού δικαίου, εμπορικού δικαίου, επίλυσης διαφορών και διαιτησίας, προστασία και διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, μεταναστευτικού δικαίου, ναυτιλιακού δικαίου και δικαίου ακίνητης περιουσίας.

Επιπλέον, τα στελέχη των γραφείων στην Κύπρο διαθέτoυν πλούσια εμπειρία στους τομείς των εταιρειών τεχνολογίας και fintech, επενδυτικών εταιρειών και στο διεθνή φορολογικό σχεδιασμό.

Το γραφείο στην Μάλτα, πέραν των παραπάνω, διαθέτει εξαιρετική εμπειρία στη χορήγηση αδειών για τις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών και fintech καθώς και στο νομικό πλαίσιο περί εικονικών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων – cryptocurrency (π.χ. bitcoin).

Στην Ελλάδα, η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα του εταιρικού και τραπεζικού δικαίου, του εμπορικού δικαίου, της επίλυσης διαφορών και διαιτησίας και του διεθνή φορολογικού σχεδιασμού.

Η εταιρεία συμβουλεύει και αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα πελατών όπως HNWs, τοπικές επιχειρήσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες. Την εταιρεία εμπιστεύονται μια πλειάδα ασφαλιστικών και τραπεζικών ιδρυμάτων διεθνούς βεληνεκούς και πέραν ​​από τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες, η εταιρεία έχει επίσης σημαντική εμπειρία στην παροχή συμβουλών και επίλυσης διαφορών σχετικά με τις νομικές πτυχές εταιρειών forex και cryptocurrency (π.χ. bitcoin).

Διεθνής αναγνώριση

Η ποιότητα της εργασίας της εταιρείας σε όλους τους τομείς αναγνωρίζεται από τις πιο έγκριτες διεθνείς εκδόσεις νομικών υπηρεσιών όπως είναι οι ‘Chambers’ και ‘Legal 500’. Φέτος η δικηγορική εταιρεία κατάφερε να καταταγεί στην πρώτη κατηγορία (top tier) στον τομέα της επίλυσης δικαστικών διαφορών και σε αυτόν της ακίνητης περιουσίας. Πέραν τούτου το σύγγραμμα Legal 500 συστήνει δέκα δικηγόρους της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε εταίρων.

Βραβεία Εξαγωγών Κύπρου

Τον Μάρτιο του 2019 η εταιρεία βραβεύτηκε από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας με το Βραβείο Εξαγωγών Κύπρου για την εξαγωγή υπηρεσιών για το έτος 2017. Το βραβείο απονεμήθηκε σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά σε 4 χρόνια που η εταιρεία κερδίζει αυτό το βραβείο.

Διεθνείς δεσμοί

Η εταιρεία έχει πρόσβαση σε εμπειρογνώμονες σε άλλες δικαιοδοσίες, τόσο εσωτερικά μέσω των δικών της γραφείων, αλλά και μέσω ισχυρών δεσμών με κορυφαίους διεθνείς δικηγορικούς οίκους ανά το παγκόσμιο. Η εταιρεία είναι επίσης το αποκλειστικό μέλος της Κύπρου στο Multilaw και το World Link for Lawyers, δύο από τα κορυφαία παγκόσμια δίκτυα νομικών οίκων.

Επιπλέον, η Michael Kyprianou & Co LLC είναι μέλος του International Fraud Group, μιας επιλεγμένης ομάδας διεθνών νομικών εταιρειών που εστιάζουν στους τομείς της διασυνοριακής εμπορικής απάτης και της ανίχνευσης περιουσιακών στοιχείων.

Άλλοι οργανισμοί στους οποίους η εταιρεία είναι μέλος είναι το International Tax Planning Association, το Association of International Property Professionals, το International Trademark Association, το Chartered Institute of Patent Attorneys, το International Association for the Protection of Intellectual Property και το International Association of Commercial Collectors.