Στόχος του βίντεο «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια!» ήταν να προβληματίσει και να ενθαρρύνει νέα άτομα και όχι μόνο, να σκεφτούν τον τρόπο που λειτουργούν μέσα στις σχέσεις τους, τον τρόπο που επικοινωνούν, εκφράζονται ή διεκδικούν, αναφέρει ο Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Το βίντεο «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια!» δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου στα κοινωνικά δίκτυα από το Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού και όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, αγκαλιάστηκε με επιτυχία από μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων κάθε ηλικίας, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

Προσθέτει ότι το βίντεο προκάλεσε πολλές συζητήσεις, και σχόλια, στην πλειοψηφία τους θετικά, αλλά και αρνητικά, καθώς και τοποθετήσεις που εστιάζονταν στο περιεχόμενο, τη χρήση της διαλέκτου, καθώς και στη χρήση του χιούμορ.

“Το κάθε άτομο φιλτράρει την οποιαδήποτε πληροφορία μέσα από τις δικές του γνώσεις, εμπειρίες και πεποιθήσεις. Ο δημόσιος διάλογος αναγκαίος, ουσιαστικό όμως είναι, ο σεβασμός να αποτελεί το πιο σημαντικό του στοιχείο. Όπως ακριβώς και στις σχέσεις”, αναφέρει.

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι το βίντεο είναι απλό, κατανοητό, με χιούμορ και δοσμένο στην κυπριακή διάλεκτο” και ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, επέλεξε μια ομάδα νέων, γυναικών και αντρών ηλικίας 20 – 25 ετών, να μεταδώσει μηνύματα σχετικά με τη συναίνεση σε συνομήλικους της προσαρμόζοντας το βίντεο “Tea Consent” (παραγωγή του Blue Seat Studios).

Σημειώνει ότι μέσα από το αλληγορικό του ύφος κατάφερε να μεταφέρει θετικά μηνύματα για τη συναίνεση, τον σεβασμό και τις σχέσεις.

“Αν και πολλές φορές, η συναίνεση ταυτίζεται αποκλειστικά με το σεξ, αυτό δεν ισχύει. Η συναίνεση αφορά πολλές πτυχές της καθημερινότητας και των σχέσεων μας και είναι σίγουρα άμεσα συνδεδεμένη με δεξιότητες όπως η επικοινωνία, αλλά και η διεκδικητικότητα. Η συναίνεση αναπτύσσεται και εδραιώνεται σιγά σιγά, μέσα από κάθε τι απλό και καθημερινό”, καταλήγει.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ