Με ενάμιση μήνα καθυστέρηση διενεργήθηκε τελικά η νεκροτομή στη σορό Ινδού που πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και με οδηγίες του υπουργείου Υγείας, διερευνάται από την Αστυνομία το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας ή αν πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. Η περίπτωση του 25χρονου Ινδού, ήταν μια από τις τρεις για τις οποίες όπως έγραψε ο «Φ», οι ιατροδικαστές αρνούνταν να διενεργήσουν νεκροτομή λόγω κορωνοϊού. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα προς τον υπουργό Υγείας για να λυθεί το θέμα. Τη νεκροτομή διενήργησαν και οι τέσσερις ιατροδικαστές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ενώ παρών ήταν και ο ιδιώτης ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός που εκπροσωπεί την οικογένεια. 
 
Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνο στο δόντι στις 20 Απριλίου, όπου και εξετάστηκε, λαμβάνοντας οδηγίες για αγωγή. Επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο μέρες αργότερα με απόστημα, όπου και κρατήθηκε. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά κατά τη διαδικασία απεβίωσε. Για την περίπτωση διατάχθηκε ποινική ανάκριση από την Αστυνομία, ύστερα από επιστολή του υπουργείου Υγείας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», για την υπόθεση έδειξε ενδιαφέρον και η Υπάτη Αρμοστεία της Ινδίας στην Κύπρο, όπως και συγγενείς του που διαμένουν στη Λάρνακα (η αδελφή του μαζί με τον σύζυγό της).
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη νεκροψία οι ιατροδικαστές δεν έχουν εκδώσει πόρισμα για τα αίτια θανάτου του 25χρονου, κάτι που ενδεχομένως να γίνει όταν συμπληρωθούν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Η Αστυνομία της Λάρνακας που διερευνά την υπόθεση συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων, ενώ με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, ζήτησε τον διορισμό Επιτροπής γιατρών για υποβοήθηση της έρευνας, αφού πρόκειται για εξειδικευμένα ιατρικά ζητήματα για τα οποία χρειάζονται οι γνώσεις ειδικών.
 
Πηγή: O Φιλελεύθερος