Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου Ανδρέα Τσέλεπο και τους συνεργάτες του είχε το πρωί της Παρασκευής η  υποψήφια δήμαρχος της ΕΔΕΚ για το Δήμο Αγλαντζιάς Μαρία Βασιλειάδου. 

Η συνάντηση διεξήχθη στην κεντρική πλατεία του πυρήνα της Αγλαντζιάς εκεί όπου η κ. Βασιλειάδου προτείνει να δημιουργηθεί η καλλιτεχνούπολη. 

Σε δηλώσεις της η κ. Βασιλειάδου σημείωσε ότι ζήτησε να δει τους εκπροσώπους των ηθοποιών διότι αποτελούν μια κρίσιμη μάζα me τους οποίους μπορεί να γίνει συλλογική δουλειά όπως και με άλλες ομάδες ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων. 

Στόχος, είπε η κ. Βασιλειάδου, είναι να δημιουργηθεί μαι ομάδα πρωτοβουλίας, η οποία θα προωθήσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση του κοινού στόχου.  

“Η Καλλιτεχνούπολη θα στεγάσει τους ανθρώπους του πνεύματος, θα ανοίξει δρόμους δημιουργίας, θα αναβαθμίσει την περιοχή. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολιτιστικό τουρισμό μέσα από την διοργάνωση διεθνών φεστιβάλ και άλλων δρωμένων τα οποία θα προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των ανθρώπων του πνεύματος όσο και όσων επισκέπτονται το νησί μας.

Η δημιουργία εναλλακτικού τουρισμού στην Αγλαντζιά θα συμβάλει σημαντικά στη στήριξη του πολιτισμού και των καλλιτεχνών και θα εμπλουτίσει τους πόρους του δημοτικού ταμείου με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν δεδομένα για προώθηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και στήριξης των ευάλωτων ομάδων των δημοτών μας” κατέληξε.