Τριάντα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσαν σήμερα οι ειδικοί της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει τα 426, περιλαμβανομένων και των 10 στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Συγκεκριμένα, από τα 30 νέα περιστατικά, τα 13 εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, τα 3 είναι από τις εξετάσεις στον Δήμο Αραδίππου, ένα άτομο ήρθε από το εξωτερικό και το ιστορικό των υπόλοιπων 13 διερευνάται.
 
Σύμφωνα με τον δρα Λεόντιο Κωστρίκκη, τα 426 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι αποτέλεσμα 10.154 εργαστηριακών αναλύσεων, που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, το Μικροβιολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας και Λεμεσού και ιδιωτικά εργαστήρια.
 
 
Όπως ανακοινώθηκε, 33 άτομα που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο.
 
Τα νέα κρούσματα είναι εντός των εκτιμήσεων των ειδικών, ωστόσο η επόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για να υπάρξει καλύτερη εικόνα.
 
Σύμφωνα με τον δρα Μάριο Λοΐζου, 37 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ έξι άτομα αναμενόταν σήμερα να λάβουν εξιτήριο.
 
10 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ένα στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού και 9 στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας, ενώ άλλα 9 νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στα άλλα νοσηλευτήρια.
 
Στα θετικά της ημέρας, καταγράφεται η αποσωλήνωση ενός ακόμα ατόμου, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.
 
Πηγή: Philenews