Στους 9 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 68. 19 εξ αυτών ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με τον μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη.

Ακόμη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, 60 είναι τα νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει τα 1.673. Από τα συνολικά κρούσματα το 55% είναι άνδρες.

Οι διασωληνωμένοι είναι 92. Παράλληλα εκτός ΜΕΘ βρίσκονται δέκα Έλληνες πολίτες. Όσον αφορά τους διασωληνωμένους η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη ενώ 20 εξ αυτών είναι γυναίκες. Στο μεταξύ από τα κρούσματα τα 343 έχουν σχέση με ταξίδια ενώ τα 592 με κάποιο γνωστό κρούσμα. Επιπλέον πάνω από το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Παράταση στον περιορισμό της κυκλοφορίας

Μέχρι τις 27 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο ΕΛληνας υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Πηγή: Philenews / ethnos.gr