Η Πάφος πρόσφατα είχε γεμίσει σκουπίδια από την τελευταία απεργία εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου και μάλιστα σε μια περίοδο επικίνδυνη λόγω της πανδημίας που έπληξε και πλήττει ιδιαίτερα την πόλη και την επαρχία μας. Παρόλα αυτά με λύπη μου έβλεπα και άκουγα καθημερινά τον δήμαρχο να τσακώνεται με τις συντεχνίες και όλους τους άλλους να είναι απόντες από κάθε πρωτοβουλία για να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Δεν είναι αρκετά σοβαρό θέμα για τους άλλους παράγοντες και φορείς της Πάφου αυτό, ώστε να παρέμβουν και έτσι να μη μετατραπεί στη μετά κορωνοϊό εποχή η Πάφος σε απέραντο σκουπιδότοπο;
Ελένη Α. 
Για το θέμα εκδηλώθηκε, λίγες μέρες πριν την επιβολή περιορισμών λόγω κορωνοϊού, κοινή πρωτοβουλία των τεσσάρων βουλευτών Πάφου, με την οποία κάλεσαν τις δύο πλευρές να άρουν τις όποιες ενέργειες οδήγησαν στην απεργία.
Συνυπολογίζοντας την έκρυθμη και κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Πάφου τις τελευταίες μέρες και αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρουν οι Κώστας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Φακοντής, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και Ηλίας Μυριάνθους, κάλεσαν τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Πάφου αλλά και τους εργαζόμενους, όπως θέσουν υπεράνω όλων την υγεία και το όφελος των δημοτών.
«Στα πλαίσια αυτά καλούμε και τις δύο πλευρές όπως προχωρήσουν αφενός άμεσα στην παγιοποίηση της διαδικασίας αγοράς υπηρεσιών στον Δήμο Πάφου και αφετέρου στην ταυτόχρονη αναστολή των απεργιακών μέτρων, προσερχόμενοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίλυση της διαφοράς», τόνισαν στην κοινή παρέμβασή τους. 
Όπως πληροφορεί τη στήλη η ανταποκρίτριά μας στην Πάφο Ντόρα Χριστοδούλου, μετά και από την παρέμβαση των βουλευτών αλλά κυρίως μετά τη δραματική εξέλιξη που είχαμε στον τομέα της διασποράς του κορωνοϊού, αναστάληκαν τα απεργιακά μέτρα και η περισυλλογή των σκουπιδιών συνεχίζεται κανονικά.
Η απόφαση για αναστολή, πιστώνεται υπέρ των ατόμων που ενώ απεργούσαν, αποφάσισαν να αναστείλουν τα δυναμικά τους μέτρα, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας εν μέσω πανδημίας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα σκυβαλοφόρα έπιασαν δουλειά, απομακρύνοντας πρώτα τα απορρίμματα των ιδιωτικών κλινικών του νοσοκομείου και άλλων ευαίσθητων χώρων. Υπολογίζεται ότι συνολικά απομακρύνθηκαν περίπου 450 τόνοι σκουπίδια. 
Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τους εργαζόμενους και τον Δήμο Πάφου, «τα δύο μέρη συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με τη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας και την αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες αυτό θα εξεταστεί την 1η εβδομάδα μετά το Πάσχα».