To Top
03:32 Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Λεμεσός, προορισμός για όλες τις εποχές
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ • Λεμεσός, προορισμός για όλες τις εποχές
  02 Δεκεμβρίου 2019, 5:00 πμ  
Με αποφασιστικότητα και επινοητικότητα η Λεμεσός επιδιώκει να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο από την τουριστική πίτα, επιχειρώντας την προβολή νέων προϊόντων τα οποία είναι δυνατόν να ελκύσουν ακόμα περισσότερο εξειδικευμένο τουρισμό.
 
Βάσει των διεθνών τάσεων στον τουριστικό τομέα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΠΛ) τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει έντονη δράση, τόσο για τον εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού για αντιμετώπιση της εποχικότητας όσο και της ακόμα μεγαλύτερης προβολής της πόλης και της επαρχίας Λεμεσού ως τουριστικού προορισμου, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο.
 
Όπως ανέφερε στον «Φ» η διευθύντρια της ΕΤΑΠΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, ως ο επίσημος τουριστικός φορέας της Λεμεσού, εντείνει τις προσπάθειές της με στόχο η Λεμεσός να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο με ποικίλες δραστηριότητες και αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν που να ικανοποιούν τον σύγχρονο επισκέπτη.
 
Αναφερόμενη στις προοπτικές που διαγράφονται σε σχέση με την τουριστική κίνηση, τόνισε ότι από τη συμμετοχή της Εταιρείας στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Λονδίνου και παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις στον τομέα, αναμένεται ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσιμο, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το επόμενο έτος.
 
Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, κατά τη φετινή χρονιά οι αφίξεις από τις κυριότερες τουριστικές μας αγορές, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία, διατηρούνται κοντά στα περσινά επίπεδα, ενώ αγορές όπως το Ισραήλ και η Ουκρανία παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις. Τονίζει, ωστόσο, την ανάγκη να αναληφθούν συντονισμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες και δραστηριοποίηση στον τομέα της προβολής και ιδιαίτερα του διαδικτυακού μάρκετινγκ, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
 
«Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Χρειάζεται να γίνουν συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και μεγαλύτερη προβολή της πόλης. Οφείλουμε, ως προορισμός, να ανανεώσουμε την εικόνα μας και να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Αναβάθμιση και προβολή
 
Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, οι στρατηγικοί στόχοι της Εταιρείας περιλαμβάνουν την προώθηση σχεδιασμών και αναπτύξεων στην ευρύτερη Λεμεσό, όπως το μεγαλεπήβολο έργο του καζίνο-θερέτρου, συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού κέντρου μεγάλης χωρητικότητας, αλλά και άλλα μικρότερα έργα, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την αποτελεσματική προβολή της στις χώρες-πηγές τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών ποιότητας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Οι δράσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, αλλά και για αποτελεσματική προβολή της Λεμεσού στις χώρες-πηγές τουρισμού για την προσέλκυση επισκεπτών ποιότητας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνεχίστηκαν, με έμφαση στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας και του Ισραήλ που δείχνουν σημαντική προοπτική, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.
 
Σε ό,τι αφορά το μάρκετινγκ, η Εταιρεία στοχεύει στην τοποθέτηση και διείσδυση σε υφιστάμενες και νέες αγορές με υφιστάμενα και νέα προϊόντα, στη διατήρηση και ενδυνάμωση σχέσεων με διοργανωτές ταξιδίων, αερογραμμές, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλους εταίρους, όπως και στην ενδυνάμωση της εγχώριας αγοράς.
 
Οι δράσεις της Εταιρείας στον τομέα του μάρκετινγκ αυτή την περίοδο περιλαμβάνουν, ανάμεσα σ’ άλλα, διαδικτυακές εκστρατείες για χειμερινό τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, ηλεκτρονική προβολή και προώθηση της Λεμεσού για εσωτερικό τουρισμό με στόχο την προσέλκυση Κυπρίων για Σαββατοκύριακα και διακοπές κατά τη διάρκεια των γιορτών. Στη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές ημερίδες για τουριστικούς συμβούλους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία, επαφές με τουριστικούς συμβούλους μέσω εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και επισκέψεων, διαφημιστική εκστρατεία στο διαδίκτυο σε συνεργασία με την Google και, σε συνεργασία με σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες, φιλοξενία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, τουριστικών συμβούλων και bloggers για προώθηση των χειμερινών διακοπών και του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων στη Λεμεσό.
 
Για κάθε ηλικία και κάθε γούστο
 
Ως γνωστόν, η Λεμεσός είναι ένας τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές, όπου τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις παραμένουν στην πλειοψηφία τους ανοικτά στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ορισμένα καταλύματα επιλέγουν αυτή την περίοδο για να υλοποιήσουν προγράμματα αναβαθμίσεων και ανακαινίσεων που συνεισφέρουν θετικά, τόσο στους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας μας, όσο και στις προσπάθειες για αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
Παράλληλα, η Λεμεσός με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα προσφέρει θέαμα για κάθε ηλικία και κάθε γούστο με θέατρα, μουσικά δρώμενα και φεστιβάλ. Τα θέατρα Ριάλτο και Παττίχειο παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων κάθε μήνα, ενώ τόσο οι τοπικές Αρχές όσο και ιδιώτες όπως η μαρίνα Λεμεσού και το παλιό λιμάνι, προγραμματίζουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που αρχίζουν από τα τέλη Νοεμβρίου και διαρκούν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
 
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
 
Όπως τόνισε η διευθύντρια της ΕΤΑΠΛ, η Λεμεσός διαθέτει προϊόν για διακοπές όλο το χρόνο και αυτό ισχύει τόσο για διαμονή, όσο και για γαστρονομία, διασκέδαση και δραστηριότητες κάθε είδους. Σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα στη Λεμεσό διεξάγονται ποδηλατικές εκδρομές, ξεναγήσεις/ περίπατοι στο κέντρο πόλης, εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε χωριά της επαρχίας με το αγροτικό λεωφορείο, ελεύθερη είσοδος σε μουσεία της πόλης και περιφέρειας όπως Μουσείο Χαρουπιού, Μουσείο Παστελιού, κ.ά., ενώ πολυάριθμα μουσεία βρίσκονται στη διάθεση του κοινού με χαμηλή τιμή εισόδου όπως Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου, Θεατρικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.ά. Άλλες δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να προσθέσει στο πρόγραμμα του περιλαμβάνουν yachting, ψάρεμα, πτηνοπαρακολούθηση, πεζοπορία, σαφάρι, σκι (όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν), ιππασία, ψώνια, ενώ ο χειμώνας είναι επίσης κατάλληλη εποχή για να εξερευνήσει κανείς τις οινοδιαδρομές, βυζαντινές διαδρομές, ποδηλατικές διαδρομές, θρησκευτικές διαδρομές, περιβαλλοντικά κέντρα που υπάρχουν στην περιφέρεια αλλά και τη γραφική ύπαιθρο.
 
Όσον αφορά τη γαστρονομία και τις επιλογές ποιοτικής διασκέδασης, η Λεμεσός κρατά τα σκήπτρα με μια πλούσια γκάμα εστιατορίων για κάθε γούστο, καθώς και αμέτρητες επιλογές διασκέδασης που περιλαμβάνουν wine bars, lounge bars, clubs, μουσικές σκηνές, ρεμπετάδικα και άλλα μέρη, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει το λεμεσιανό κέφι και να περάσει αξέχαστες στιγμές.
 
 
  Ιάσονας Ιάσονος   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...