Προς την Λεμεσό κατευθύνεται το κρουαζιερόπλοιο Costa Diadema στο οποίο δεν υπάρχουν επιβάτες, αλλά πλήρωμα περίπου 1500 ανθρώπων, εκ των οποίων σύμφωνα με δημοσιεύματα 65 πρόσωπα παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού. Οι επιβάτες – γύρω στις 4.000 – είχαν αποβιβαστεί προ δεκαημέρου.
 
Σκοπός της άφιξής του στην Λεμεσό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές στην Ιταλία, είναι η αποβίβαση μέλους του πληρώματος που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ ο ΄γιατρός που παρέμεινε στο πλοίο δεν διαθέτει τα μέσα όπως αναπνευστήρα για να βοηθήσει.
 
Την έλευση του κρουαζιερόπλοιου επιβεβαίωσε στο philenews o Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος δήλωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο θα σταματήσει στο αγκυροβόλιο Λεμεσού, ενώ ο ασθενής θα αποβιβαστεί με τη βοήθεια της Λιμενικου και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
 
 
Όπως μετέδωσε χθες το Ιταλικό Πρακτορείο  «Agenzia Nova» – Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Diadema διέσχισε  το κανάλι του Σουέζ και κατευθύνεται προς την Ιταλία  «με 65 άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στο πλοίο». H «Agenzia Nova» επικαλείται τις Αιγυπτιακές αρχέςγια την αναφορά της στην διάδοση του ιού στο εν λόγω πλοίο.  
 
Η Αίγυπτος δεν επέτρεψε στο πλοίο, που έφτασε από το λιμάνι Ρασίντ του Ντουμπάϊ, να προσεγγίσει λιμάνι της, αλλά δόθηκαν οδηγίες να προχωρήσει μέσω της διώρυγας του Σουέζ.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας και ενώ το Costa Diadema βρίσκεται σε πλεύση με πλώρη προς την Λεμεσό, όπου αν δεν αλλάξει πορεία αναμένεται τα ξημερώματα, η «Agenzia Nova» δημοσίευσε συμπληρωματικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σκοπός της προσέγγισής του στο λιμάνι Λεμεσού, είναι η αποβίβαση μέλους του πληρώματος που είναι βαρειά ασθενής.
 
Να σημειωθεί ότι δεν επιτράπηκε η πρόσδεση σε λιμάνια στο Αμπού Ντάμπι και στο Ντουμπάι στο πλαίσιο γενικής απαγόρευσης για προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων.
 
Το Costa Diadema προβλέπεται ότι θα φτάσει στον τελικό του προορισμό στην Ιταλία (λιμάνι Civitavecchia) την Παρασκευή.