Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις σκιές που άφησε η Ελεγκτική Υπηρεσία στο σχέδιο οπτικοακουστικής βιομηχανίας, γνωστού ως Olivewood, το υπουργείο Οικονομικών ζητά την αποδέσμευση κονδυλίου, ύψους €234 χιλ., για να καταβληθεί επιχορήγηση σε συγκεκριμένη ταινία.

Πρόκειται για την παραγωγή «Tel Aviv – Beirut», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στην Κύπρο και στο Ισραήλ και είναι συμπαραγωγή Γερμανών, Γάλλων και Κύπριων παραγωγών. Η ταινία εγκρίθηκε πέρσι τον Ιούνιο και γυρίσματα της έχουν ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούλιο. Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Νάγια Συμεωνίδου, δήλωσε πως η συγκεκριμένη ταινία δεν περιλαμβανόταν στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όπως είπε, αρχικά ζητήθηκε χορηγία €344 χιλ., ενώ μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής ζητήθηκε χορηγία €234 χιλ. Σύμφωνα με την κ. Συμεωνίδου, κατά τα γυρίσματα της ταινίας στη χώρα μας, εργοδοτήθηκαν και 40 Κύπριοι. Υπέδειξε, παράλληλα, πως το συνολικό κόστος της ταινίας ανήλθε στα €2 εκατ., ενώ η εταιρεία αιτήθηκε την επιστροφή του 35%, που αντιστοιχεί σε €234 χιλ. 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για διασπάθιση δημοσίου χρήματος για τη συγκεκριμένη ταινία, καθώς τηρήθηκαν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες. Η Επιτροπή Οικονομικών δεν αποδέσμευσε το σχετικό κονδύλι, αναμένοντας την κατάθεση περισσότερων στοιχείων.