Τη διακοπή της συνεργασίας του με το εγγεγραμμένο πολιτικό κόμμα «Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.Κ)» για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε, σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, το Κίνημα Ανεξάρτητοι.

Η επικεφαλής του Κινήματος Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου, μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου, στη Λευκωσία, ανέφερε ότι μετά από την απαντητική επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει δει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά την υποβολή των υποψηφιοτήτων και μετά από ενδελεχή προβληματισμό για τα επόμενα βήματα του κινήματος «Ανεξάρτητοι» «ανακοινώνουμε τη διακοπή της συνεργασίας μας με το εγγεγραμμένο πολιτικό κόμμα ‘Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.Κ)’» για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές».

Ανέφερε ότι στην επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος που θα υποβληθεί στους εφόρους εκλογής για σκοπούς της προσεχούς ή οποιασδήποτε άλλης εκλογικής διαδικασίας, δεν μπορεί να διαφέρει από το όνομα του κόμματος που αφορά ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όπως αυτό είναι καταγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων και αν ένα πολιτικό κόμμα, εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων συνεργαστεί στο πλαίσιο της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας με ένα οργανωμένο σύνολο το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα ή με ανεξάρτητο ή ανεξάρτητους υποψηφίους ο συνδυασμός θα θεωρείται ως συνδυασμός ενός κόμματος εφόσον οι υποψήφιοι που προέρχονται από το οργανωμένο σύνολο ή ανεξάρτητος ή ανεξάρτητοι ενσωματώνονται στο συνδυασμό του κόμματος.

«Εξ αρχής ο στόχος του κινήματος μας ήταν να γίνει η ομπρέλα για διάφορα οργανωμένα σύνολα και ομάδες που σέβονται τις ίδιες αρχές και έχουν το ίδιο όραμα για τον τόπο μας, και που θα ενσωματώνονταν μαζί μας με σκοπό την συλλογική προσπάθεια στον εκλογικό αγώνα για να διεκδικήσουμε έδρες στο κοινοβούλιο. Η συνεργασία με το Κ.Ε.Κ.Κ., ξεκίνησε κατόπιν εκτεταμένων συζητήσεων αναφορικά με τις περιβαλλοντικές θέσεις που πρόβαλλε το Κ.Ε.Κ.Κ, καθώς και στο ρόλο και θέση που πρέπει να έχει ο κάθε σωστός κυνηγός στη διατήρηση ενός αειφόρου οικοσυστήματος», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι εξακολουθούν να συμμερίζονται την άποψη, πως οι κυνηγοί μέσα από μια σύγχρονη και υποχρεωτική εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά θέματα δύνανται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των απαραίτητων ισορροπιών στο φυσικό περιβάλλον της Κύπρου και στην καταπολέμηση της καταστροφής της φύσης, λόγω και της τακτικής τριβής τους με τα οικοσυστήματα της Κύπρου και της ευνόητης έγνοιας τους για διατήρηση της βιοποικιλότητας που αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη πλούσιας πανίδας.  

«Δυστυχώς όμως μετά τις ανωτέρω οδηγίες, το κίνημα μας για να κατέλθει στις εκλογές θα πρέπει να ενσωματωθεί κάτω από το ψηφοδέλτιο του εγγεγραμμένου κόμματος που είναι το ΚΕΚΚ χωρίς αυτό να συμβαδίζει με τους εξ αρχής στόχους και επιδιώξεις μας. Ουσιαστικά αυτό που μας ζητείται από το Υπουργείο είναι να κατέλθουμε ως υποψήφιοι του ΚΕΚΚ. Αυτό αλλάζει επί της ουσίας του σχεδιασμούς μας και τις προθέσεις μας, καθώς και το μήνυμα που θέλαμε να δώσουμε στην κοινωνία ως μια εναλλακτική ανεξάρτητη επιλογή», πρόσθεσε.

Η κα. Θεολόγου ανέφερε ότι μετά από συζήτηση με όλους τους υποψήφιους και τα οργανωμένα σύνολα που ενσωματώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του Κινήματος Ανεξάρτητων, αναφορικά με την αρχική συνεργασία, παρόλο το οποιονδήποτε ενδεχόμενο πολιτικό κόστος και παρά την δυναμική που διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, «αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν μπορούμε να κατέλθουμε ως υποψήφιοι κάτω από το ΚΕΚΚ αφού έτσι θα χαθεί η ταυτότητα και η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και μήνες για να παρουσιάσουμε μια διαφορετική επιλογή».

«Αντιλαμβανόμαστε μετά από δύο διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες, ότι και η ηγεσία του ΚΕΚΚ καθώς και οι υποψήφιοι τους, νιώθουν ακριβώς το ίδιο για την δική τους προσπάθεια, να παρουσιάσουν το έργο τους στην κοινωνία και να διεκδικήσουν έδρες στο κοινοβούλιο, χωρίς να χάσουν παράλληλα την δική τους ταυτότητα και είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό, αφού ούτε οι ίδιοι επιθυμούν να κατέλθουν σε ψηφοδέλτιο αποκλειστικά του δικού μας κινήματος χωρίς να παρουσιάζεται η ταυτότητα των κυνηγών», πρόσθεσε.

Έχοντας, συνέχισε η κα. Θεολόγου, «τα ανωτέρω υπόψη και παρά την αρχική μας πρόθεση να μην εγγράψουμε το Κίνημα Ανεξάρτητοι ως κόμμα, η ερμηνεία του νόμου από τον Γενικό Διευθυντή μας υποχρεώνει τελευταία στιγμή να αλλάξουμε την τακτική μας προσέγγιση στο ζήτημα υπό το φως και της διακοπής της συνεργασίας μας με το Κ.Ε.Κ.Κ.» .

Όπως είπε, «αναγκαζόμαστε όμως να το πράξουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη δεύτερη κατανομή των ψήφων ώστε καμία ψήφος του λαού προς το Κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ να μην πάει χαμένη εξαιτίας ενός συστήματος που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κομματοκρατίας και που εμποδίζει με κάθε τρόπο κάθε ανεξάρτητη φωνή από το να ακουστεί».

Η κα. Θεολόγου είπε ότι εξακολουθούν να θεωρούν απαράδεκτη τη λήψη κομματικής χορηγίας και ως Ανεξάρτητοι δηλώνουν ξεκάθαρα «ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας και στις θέσεις μας».

«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε να καταστούμε το όχημα εξυπηρέτησης αλλότριων, προσωπικών ή και κομματικών συμφερόντων. Όπως καταδεικνύει άλλωστε και το σύνολο των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων, ο κυπριακός λαός μας εμπιστεύεται λόγω της επιμονής μας για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας. Αλλαγή και ανανέωση με καθαρούς και έντιμους συμπολίτες, άνδρες και γυναίκες, που είναι απόλυτα ξεκομμένοι από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις ενός σαθρού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που αποδεδειγμένα είναι διαπλεκόμενο με οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

Η κα. Θεολόγου είπε ότι ως Ανεξάρτητοι αποτελούν σήμερα την καλύτερη και καθαρότερη πολιτική επιλογή.

«Απαρέγκλιτος στόχος μας η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Κυπρίων Πολιτών.  Έχουμε στρατηγικό όραμα για την Κύπρο του αύριο με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για το μέλλον της χώρας και κυρίως, της νέας γενιάς. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε θα το πετύχουμε μαζί, γιατί είναι η ώρα να πάμε για αλλαγή γενιάς, όσα εμπόδια και αν μας βάζουν σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε.

Κάντε κλικ εδώ για να λαμβάνετε το newsletter του philenews

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ