Ο Κωνσταντίνος Χάμπαλης παρουσιάζει τους νικητές και τους χαμένους της κυπριακής τηλεόρασης για την εβδομάδα 11-20 Ιουνίου.

 

 

 

 

1. Σε αντίθεση με τον ποδοσφαιρικό οργασμό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα λόγω του Euro 2020, το «The Λούης night show», παραμένει ακλόνητο στη θέση με την στρογγυλή κυρία να τρώει ήττα από τον Lou FATroll του Alpha.

 

15.7% Η ομάδα των πέντε επέστρεψε για ένα επαναληπτικό γύρο θέτοντας -για πολλοστή φορά- το ίδιο ερώτημα που αποτελεί αφορμή για ατέλειωτες συζητήσεις, προβληματισμούς αλλά και πολύ γέλιο: Δέσμευση ή ελευθερία; Οι τηλεθεατές, 27,901 στο σύνολο τους, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Κάτι χωρισμένα παλικάρια», για την οποία διέκριναν ότι πρωταγωνιστεί το γέλιο και το συναίσθημα, σε ιστορίες «χωρισμού» και καθημερινής τρέλας.

 

14,4% Είναι η σειρά που κατάφερε φασούλι-φασούλι να γεμίσει το σακούλι και να γίνει η νούμερο ένα παραγωγή της χρονιάς που πήρε το μαγικό χαρτάκι για τον Σεπτέμβρη. Με δεδομένο το γεγονός ότι παίζει απέναντι από το «Survivor», το «Κάμπινγκ», βρίσκεται πια ανάμεσα στις trend παραγωγές της εποχής με τις περισσότερες viral ατάκες και τους πλέον αβανταδόρικους χαρακτήρες που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια σε εγχώρια παραγωγή.

 

17,4% Συγκλονιστική ήταν έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας η παρέμβαση στο προγραμματισμό του Alpha της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», με την Αγγελική Νικολούλη, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (19/6), που εκτάκτως πραγματοποιήθηκε, παρά τους τίτλους τέλους που είχαν πέσει για τη φετινή σεζόν στην εκπομπή. Ωστόσο, η υπόθεση στα Γλυκά Νερά και η ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, οδήγησε τη δημοσιογράφο σε ένα ακόμη ραντεβού με τους τηλεθεατές. Οι αποκαλύψεις που έκανε σχετικά με τις συνομιλίες που είχε μαζί με τον καθ’ ομολογία δράστη του φονικού, μαγνήτισε το κοινό στις οθόνες τους ανεβάζοντας τα ποσοστά του καναλιού στα… ύψη. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ποσοστό ως προς τη συνολική τηλεθέαση της ώρας μετάδοσης του προγράμματος αλλά και στα δυναμικά κοινά (18-54) καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 16,2% (12,993 τηλεθεατές) αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η prime time του καναλιού, κάθε Σάββατο, βάλλεται αλύπητα από τον ανταγωνισμό.

 

20,9% Τελευταίο επεισόδιο για τη φετινή σεζόν και τα «Χάλκινα χρόνια» απέδειξαν τους λόγους για τους οποίους το ΡΙΚ ενέκρινε τη μετάδοση τους για 5η σεζόν. Παρόλο που η σειρά ήταν πρώτη τη μέρα μετάδοσης της (16/6), ως προς το ποσοστό της συνολικής τηλεθέασης της την ώρα μετάδοσης της, τα δυναμικά κοινά περιόρισαν τη δυναμική της στο 7,6% (11,584 τηλεθεατές) χωρίς αυτό να πτοεί τους συντελεστές της που έκλεισαν πανηγυρικά τον 4ο κύκλο τους.

 

8.4% Ας το επαναλάβουμε μία ακόμη φορά: Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Κι όταν στη μεσημβρινή εκπομπή του Omega, «Έλα να δεις», το 90% της θεματολογία της πηγάζει από το διαδίκτυο είναι λογικό οι τηλεθεατές να αναζητήσουν αλλού τηλεοπτική στέγη με φαγητό της ώρας και όχι από την κατάψυξη. Γενικά, η εβδομάδα 14/6-18/6 δεν ήταν και η καλύτερη για το παρεάκι της Μαρίας Ιωάννου.

 

7,9% Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι τηλεθεατές στο ματς Ιταλία-Ουαλία από το ΡΙΚ ΔΥΟ παρά στον αγώνα της Ελβετίας με την Τουρκία που μετέδιδε την ίδια ώρα το ΡΙΚ ΕΝΑ. 40,070 τηλεθεατές εστίασαν περισσότερο στο 1-0 των Ιταλών επί της Ουαλίας στο «Ολίμπικο» της Ρώμης όπου ο Ματέο Πεσίνα σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα για τη «σκουάντρα ατζούρα», αγνοώντας το 3-1 των Ελβετών που επικράτησαν της Τουρκίας. 

 

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ

1,2% Σειρές όπως το «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», που κάποτε μεσουρανούσαν στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen, δέχονται τώρα το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία τους, με τον ΑΝΤ1 να συμβάλει σε αυτή την αποτυχία του… Ακάλυπτου. 

6.3% Οι περιπέτειες στο «Φτασμένο» μπήκαν και πάλι σε τροχιάς περιπέτειας αλλά οι τηλεθεατές δεν «τσίμπησαν» αυτή την φορά, κρίνοντας την κωμική σειρά του ΑΝΤ1 ως ένα ξαναζεσταμένο φαγητό σε μια πολυχρησιμοποιημένη «Φριτέζα».

 

 

AND THE LOOSER

0,0% «Στην άκρη του παράδεισου», είναι η εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης όπου το Σάββατο στη 1.24 τα ξημερώματα κατέγραψε το απόλυτο μηδέν ως προς το ποσοστό στον πληθυσμό αλλά και ως προς την συνολική τηλεθέαση της ώρας μετάδοσης. Κι ενώ έλαβε lead in 2.1% από τα «Βήματα στην άμμο», παρέδωσε σκυτάλη στην επανάληψη του βραδινού κεντρικού δελτίου το οποίο κατάφερε το 0% να το αυξήσει στο 3,1%.