Στην πλήρη ανακαίνιση και επανάχρηση του Χανιού που βρίσκεται στην οδό Φελλάχογλου προχωρεί ο Δήμος Πάφου. Οι διαδικασίες εισέρχονται στην φάση της υλοποίησης μετά την κατακύρωση της προσφοράς που επιλέγηκε κατόπιν του σχετικού διαγωνισμού, έναντι δαπάνης 136 χιλιάδων ευρώ περίπου και διάρκεια εργασιών τριών μήνες.

Η ανακαίνιση θα προωθηθεί άμεσα και με ετνατικό ρυθμό μετά την γιορτινή περίοδο, τόνισαν παράγοντες του Δήμου, με στόχο να τηρηθει το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε και να ολοκληρωθεί έτσι η ριζική ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής του ευρύτερου “παζαριού” της Πάφου, που πλέον απέκτησε ένα νέο πρόσωπο και νέα δυναμική με τα μέχρι τώρα έργα.

Το Χάνι της οδού Φελλάχογλου είναι ένα από τα τέσσερα Χάνια που λειτουργούσαν στην Πάφο πριν από 150 χρόνια περίπου με σκοπό την εξυπηρέτηση των ταξιδευτών που διανυκτέρευαν στην πόλη καθοδόν προς τις άλλες επαρχίες.

Μετά την εντυπωσιακή ανακαίνιση του Χανιού του Ιμπραήμ και τα υπόλοιπα έργα που εκτελέστηκαν στην περιοχή, το νέο έργο της ανακαίνισης και επανάχρησης και του Χανιού της οδού Φελλάχογλου θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ανάδειξη και τον εξωραϊσμό του ιστορικού εμπορικού κέντρου της Πάφου, προσδίδοντας ταυτόχρονα περαιτέρω  δυναμική στην εμπορική κίνηση της περιοχής.