Αύριο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα κίνητρα για για ενθάρρυνση και επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος για νέους ηλικίας 18-30 ετών.

Όπως πληροφορείται ο Insider στο πακέτο μέτρων πέραν από την Cyta, την Cablenet και την ΑΗΚ, θα συμμετάσχουν επίσης δύο αεροπορικές εταιρείες, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καθώς και μία τράπεζα.

Η Cyta θα προσφέρει σε όλους όσοι επιλέξουν να εμβολιαστούν δωροκουπόνια από τα καταστήματα της, ενώ οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν με τη σειρά τους δωρεά εισιτήρια σε αρκετούς προορισμούς κυρίως προς Ελλάδα και ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοχευμένα μέτρα στις εστίες διασποράς του κορωνοϊού

Για την ΑΗΚ επειδή δεν μπορεί να παραχωρήσει μείωση ηλεκτρικού ρεύματος, μελετάται το πώς θα αξιοποιηθεί το ποσό των €500 χιλιάδων που θα παραχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ και η τράπεζα που θα συμμετάσχει η οποία όπως πληροφορούμαστε είναι η Τράπεζα Κύπρου θα προσφέρει με τη σειρά της κίνητρα σε νέους.

Σε σχέση με το ποδόσφαιρο ήδη δόθηκε σημαντικός αριθμός εισιτηρίων διαρκείας από όλες της ομάδες Α Κατηγορίας και στην περίπτωση αυτή σε περίπτωση που επιδειχθεί μεγάλο ενδιαφέρον τότε θα γίνει κλήρωση.

Τέλος στις εταιρείες που θα συμμετάσχουν δεν περιλαμβάνονται ούτε υπεραγορές, ούτε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.