Σε φυλάκιση 7 χρόνων καταδικάστηκε σήμερα 21χρονος ο οποίος εντοπίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2020 να έχει κρυμμένα στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός του, ποσότητα 10 κιλών κάνναβης.

Συγκεκριμένα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων στον κατηγορούμενο για το αδίκημα της παράνομης κατοχής κοκαΐνης 476 γραμμαρίων με σκοπό την προμήθεια, ενώ στην κατηγορία της παράνομης κατοχής 10 κιλών κάνναβης με σκοπό της προμήθεια επιβλήθηκε σε ποινή 7 χρόνων.

Οι ποινές συντρέχουν από την ημέρα που ο 21χρονος τέλει υπό κράτηση. Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως ο κατηγορούμενος αποτελούσε σημαντικό κρίκο μιας αλυσίδας που είχε στόχο την διακίνηση και προμήθεια ουσιών στην κυπριακή κοινωνία.

Ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος και αναγκαίος για την επίτευξη του παράνομου σκοπού. Είχε αναλάβει την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε δικό του χώρο ενώ είχε και την ευθύνη της φύλαξης τους. Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του έγινε όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λεμεσού, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, ανέκοψαν στις 28 Νοεμβρίου 2020 σε περιοχή της Λεμεσού για έλεγχο δύο ύποπτα οχήματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα δύο αυτοκίνητα, με οδηγούς τον 21χρονο και 34χρονο, ανευρέθηκε μικρή ποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι δύο για αυτόφωρα αδικήματα. Με τη γραπτή συγκατάθεση του 21χρονου, διεξήχθη έρευνα στο διαμέρισμά του, κατά την οποία εντοπίστηκαν 10 κιλά και 669 γραμμάρια κάνναβη, 476 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ζυγαριές ακριβείας με ίχνη κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.