Ο μοναδικός τρόπος για ν’ ανακοπεί η επιθετική μετάδοση του ιού, είναι ο εμβολιασμός, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, Ανδρέας Τσουλόφτας, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβαρύνονται από τη βρετανική μετάλλαξη του ιού που παρατηρείται σε πολύ υψηλό ποσοστό και συντείνει στην αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα ανάμεσα στις νεαρότερες ηλικίες».

Ο μοναδικός τρόπος για ν’ ανακοπεί η επιθετική μετάδοση του ιού, προστίθεται, είναι ο εμβολιασμός, με γνώμονα την τάχιστη θωράκιση του μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, τουλάχιστον με την 1η δόση του εμβολίου.

«Βασική όμως συνιστώσα για βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων είναι και η πιστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο» υποδεικνύει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ και απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες, «χωρίς ενδοιασμούς και αναβολές να εμβολιαστούν άμεσα».

Μόνο με τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων από τον κάθε ένα ξεχωριστά, υπεύθυνα και πειθαρχημένα, θα φτάσουμε πιο γρήγορα στον τερματισμό των μέτρων και στην επιστροφή στην κανονικότητα, συμπληρώνει.

Το ΕΒΕΛ ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών και υποδεικνύει ότι «έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στο σύνολο της κοινωνίας».