Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 του Σαββάτου και στα Στύρα Ευβοιας, με το πύρινο μέτωπο να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι ακόμα η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα αλλά και εκείνη στην Ελευσίνα, στην περιοχή Πάτημα.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, λίγο μετά τις 16:00, είπε στο iefimerida.gr ότι η φωτιά στα Στύρα είναι σε πλήρη εξέλιξη και πώς έχει γίνει εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση στο χωριό Νιμπορειό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε αυτή τη φάση η πυρκαγιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή. «Γίνεται επιχείρηση από εδάφους και αέρος για να τεθεί υπό έλεγχο» προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Μεταξύ άλλων εναέριων μέσων, στην περιοχή επιχειρεί και το θηριώδες Beriev-200:

Βίντεο από το Stira News:

Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά στα Στύρα

Στις 16:15 εστάλη μήνυμα από το 112 στο οποίο τονίζεται:

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νιμπορειού Ευβοίας, απομακρυνθείται τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

 

Ενα ακόμη βίντεο από κάτοικο της περιοχής:

«Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέων Στύρων νωρίτερα δήλωσε στο evima.gr ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», επισημαίνοντας ότι καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και πως ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά παίρνει διαστάσεις και το Νιμπορειό έχει ήδη εκκενωθεί.

Εικόνες από την πυρκαγιά στα Στύρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 5 ελικόπτερα (το 1 συντονιστικό) καθώς και 5 αεροσκάφη (τέσσερα Canadair και το Beriev-200).

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

iefimerida.gr