Πρωτοφανή μείωση παρουσιάζουν οι τιμές των λαχανικών παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και σε συνδυασμό με την υπολειτουργία των χώρων εστίασης και των ξενοδοχείων να παραμένουν κλειστά, προμηνύονται άσχημα νέα για τους αγρότες. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, αμέσως μετά την πασχαλινή περίοδο πολλά προϊόντα και σε διαφορετικά είδη θα καταλήξουν στις χωματερές. Την περίοδο που διανύουμε υπάρχει υπερπληθώρα αγροτικών προϊόντων σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή ελέω και της πανδημίας έχει μειωθεί σημαντικά. 

Οι καταναλωτές όλο και λιγότερα ξοδεύουν ακόμα και στα καθημερινά ψώνια, και σε συνδυασμό με το μούδιασμα στην αγορά, οι τιμές οδηγήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα με πάρα πολλά προϊόντα να διατίθενται κάτω από €1 το κιλό. 

Πλέον σε εξευτελιστικές τιμές στην αγορά πωλούνται βασικά είδη διατροφής, με συνέπεια στις τσέπες των παραγωγών να μπαίνουν ακόμα λιγότερα χρήματα. Συγκεκριμένα, οι ντομάτες πωλούνται στα 80 σεντ το κιλό, ενώ στην ίδια τιμή πωλούνται και τα αγγουράκια. Οι πατάτες διατίθενται μέχρι 40 σεντ το κιλό, το κραμπί στα 50 σεντ, ενώ το μπρόκολο στα 60 σεντ. Το κολοκάσι Σωτήρας πωλείται στα 90 σεντ, ενώ οι αγκινάρες στο €1 το κιλό. Υπό πίεση είναι και οι τιμές στα κολοκυθάκια που πωλούνται προς €1,50 το κιλό, ενώ στην ίδια τιμή πωλούνται και οι μελιτζάνες. Οι μπανάνες πωλούνται στα 70 σεντ το κιλό, ενώ τα πορτοκάλια γιαφίτικα στο €1 το κιλό.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Φρουταριούχων, Πόλυς Καττάσης, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι τιμές είναι χαμηλές αυτή την περίοδο, σημειώνοντας πως παραμονές του Πάσχα σε άλλες χρονικές περιόδους οι τιμές ανέβαιναν. Πρόσθεσε ότι οι βασικότεροι λόγοι οφείλονται στα μέτρα για την πανδημία, από τη στιγμή που οι ποσότητες που θα απορροφούσαν ξενοδοχεία και εστιατόρια αν υπήρχαν τουρίστες, θα οδηγούσαν τις τιμές σε ψηλότερα επίπεδα από σήμερα. Αποτέλεσμα, είπε, να υπάρχει υπερπληθώρα ευαίσθητων προϊόντων στην αγορά και αν δεν διατεθούν τότε θα καταλήξουν στις χωματερές μετά το Πάσχα. Οι αγρότες, πρόσθεσε, έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και εκλιπαρούν τους φρουταριούχους να παραλάβουν τα προϊόντα τους για να τα διαθέσουν, αφού έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση.