Σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε στις τρεις τα ξημερώματα στην περιοχή Ορείτες, παρά την κοινότητα Αρχιμανδρίτα της επαρχίας Πάφου, δίνουν δυνάμεις πυρόσβεσης των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι στιγμής και έχει επεκταθεί σε περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, με την κοινότητα Δοράς να αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο και να είναι ήδη σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της.

Η πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστους λόγους, ωστόσο η ώρα εκδήλωσης της προεξοφλεί σύμφωνα με τους αρμόδιους ότι τέθηκε κακόβουλα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και το Τμήμα Δασών, ο εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε ότι υπάρχουν όντως πολλές εστίες φωτιάς σε μια τεράστια έκταση και χαρακτήρισε πολύ οργανωμένο των σχέδιο των δραστών.

 Η πυρκαγιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, σε ένα μέτωπο σχεδόν 20 χιλιομέτρων, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, σε περιοχές των κοινοτήτων Κούκλια, Αρχιμανδρίτα, Μούσερε και πλέον έχοντας φτάσει στην επαρχία Λεμεσού όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο σοβαρή λόγω των ανέμων και της κατεύθυνσης που έχει το πύρινο μέτωπο.

 

Σε αυτά τα πλαίσια έχει προληπτικά εκκενωθεί η Δορά στην επαρχία Λεμεσού, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι αρχές για αντίστοιχες κινήσεις και σε άλλες γειτονικές κοινότητες.

Με το πρώτο φως της ημέρας τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύουν και εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. 

Αρχές και κάτοικοι των κοινοτήτων στα όρια των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού καταγγέλλουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού τόσο η ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, όσο και το μέτωπο στο οποίο ξεσπούσαν συνεχώς εστίες, καταδεικνύουν όπως τόνιζαν ότι κάποιοι προχωρούσαν βάζοντας φωτιές σε μια τεράστια έκταση.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκονται και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας που αναλόγως των εξελίξεων στα πύρινα μέτωπα καθοδηγούν τους κατοίκους προκειμένου να μην υπάρξουν συνέπειες για ανθρώπους.