Τον Οκτώβριο του 2019, η Άννα Θεολόγου μαζί με τον Γιώργο Περδίκη, κατέθεταν πρόταση για τροποποίηση του εκλογικού νόμου, με την οποία οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί να μπορούν να συμμετέχουν στην β’ κατανομή εδρών με το ίδιου ποσοστό που συμμετέχουν και τα κόμματα. Η πρόταση τελικά απορρίφτηκε.

Έλεγε κλείνοντας την ομιλία της η κ. Θεολόγου στην τοποθέτηση της: «Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, απλώς, επειδή είμαι εισηγήτρια του θέματος, θέλω να κάμω τούτες τις διευκρινήσεις, για να ξέρουν οι συνάδελφοι, διότι η έκθεση όπως βγήκε από την επιτροπή Εσωτερικών δεν παρουσιάζει αυτά τα δεδομένα. Και λέω ότι υπάρχει ο κίνδυνος το εκλογοδικείο να κηρύξει τα άρθρα που διέπουν τη διανομή των εδρών ως αντισυνταγματικά και ως άρθρα που παραβιάζουν την αρχή της λαϊκής βούλησης και της ισότητας της ψήφου και έτσι να τιναχθούν οι εκλογές στον αέρα τον Μάιο του 2021.

Αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι μια πραγματικότητά, θα προκληθεί χάος, θα στοιχίσει αρκετά χρήματα στη Δημοκρατία να επαναλάβει την εκλογική διαδικασία, επειδή σήμερα υπάρχει πιθανότητα εσείς να κρίνετε αυτή την πρόταση νόμου από ωφελιμιστική σκοπιά.

Αν ακυρωθούν οι εκλογές, τα κόμματα δε θα έχουν κανένα ελαφρυντικό όσον αφορά την άγνοια αυτού του ενδεχομένου, αφού πλέον γνωρίζετε την παρανομία και θα πρέπει να είσαστε έτοιμοι να δεχτείτε και την κατακραυγή του κόσμου που θα είναι καθολική». Την περασμένη βδομάδα, μετά και τη διάλυση της συνεργασίας με τους κυνηγούς, κατέθεσε αίτηση εγγραφής κόμματος στην οποία δεν περιλαμβάνεται το όνομα «ανεξάρτητοι» καθότι η νομοθεσία το απαγορεύει. Και προφανώς, διότι δεν υπάρχει και θέμα ακύρωσης των εκλογών με την υφιστάμενη νομοθεσία…    Φ.Δ.