Άλλες τρεις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση υποβλήθηκαν στο ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας που διερευνά αυτού του είδους τις υποθέσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 23. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι δύο από τις τρεις νέες καταγγελίες αφορούν επίσης ιερωμένο και η τρίτη σε παρενόχληση γυναίκας από άντρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο καταγγελίες κατά ιερωμένου προέρχονται από γυναίκες και τα κατ’ ισχυρισμόν αδικήματα έγιναν πριν από λίγα χρόνια. Με αυτές τις δύο περιπτώσεις, οι καταγγελίες κατά ατόμων που προέρχονται από τον εκκλησιαστικό χώρο και που μπήκαν στο κάδρο των ερευνών, ανέρχονται σε πέντε και αφορούν τρία πρόσωπα. 

Στο μεταξύ, ανοιχτή επιστολή στον ΘΟΚ απέστειλε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Χειμώνας, με την οποία γνωστοποιεί πως προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, σε σχέση με «παραπλάνηση, εξαπάτηση και σεξουαλική παρενόχληση» που διέπραξε εις βάρος του γνωστός Ελλαδίτης σκηνοθέτης. Στην επιστολή αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις κατά το 2012, εκ των οποίων η μια ήταν εις γνώση πρώην εργαζόμενου του ΘΟΚ, οι οποίες διαδραματίστηκαν όταν ο ηθοποιός έκανε την πρακτική του και ήταν μόλις 18 χρονών. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, αναγκάζεται να μιλήσει δημόσια λόγω της στάσης ανθρώπων του ΘΟΚ που μετά τις αποκαλύψεις σε Ελλάδα και Κύπρο, «δηλώνουν ουσιαστικά απόντες… Η στάση αυτή οφείλεται, στην καλύτερη περίπτωση, σε επικίνδυνο συντηρητισμό, και στη χειρότερη, σε πιθανά συμφέροντα αποσιώπησης όσων ακούσαμε, ακούμε, και πρόκειται να ακούσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΟΚ: Καμία ανοχή στη συγκάλυψη φαινομένων παρενόχλησης

Στην επιστολή του ο κ. Χειμώνας αφήνει αιχμές για το Δ.Σ. του ΘΟΚ, αναφέροντας πως «προσπαθήσατε συνειδητά να αποπροσανατολίσετε τη συζήτηση, λέγοντας πως αυτά συμβαίνουν και σε άλλους τομείς (λες και κάτι τέτοιο εξαλείφει τη σημασία του αιτήματος εξυγίανσης του θεατρικού τομέα), εθελοτυφλώντας μπροστά στην εκμετάλλευση που μπορεί να παραγάγει η αίγλη του θεατρικού χώρου, και μετατοπίζοντας το φταίξιμο σε άλλους, όπως στις συντεχνίες, αποποιούμενοι του θεσμικού σας ρόλου». «Ενώ λοιπόν γνωρίζατε ποιος 18χρονος βρισκόταν στον ΘΟΚ το 2012, και είχατε στη διάθεσή σας τα στοιχεία επικοινωνίας μου, μετά από αυτή τη δημοσίευση δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση συμπαράστασης ή αλληλεγγύης, ούτε προσφορά μαρτυρίας στην υπόθεσή μου (κάτι που άλλοι συνάδελφοι έπραξαν)», καταλήγει. 

Αργότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΘΟΚ αναφέρει ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Ειδικά για τις καταγγελίες Χειμώνα αναφέρει ότι δεν έχει φτάσει κοντά του καμία επιστολή και ότι πληροφορήθηκε την υπόθεση από τα ΜΜΕ.