Απόλυτα λογική και τεκμηριωμένη χαρακτηρίζουν την απόφαση του ΥΠΕΣ για απαλλαγή του κοινοτάρχη Κουκλιών από τα καθήκοντα του, τα υπόλοιπα μέλη του Κ.Σ. Κουκλιών. Με κοινή τους ανακοίνωση, τα μέλη επισημαίνουν ότι από την ημέρα εκλογής του κοινοτάρχη τα Κούκλια ζουν πρωτόγνωρες και απαράδεκτες συνθήκες για μια δημοκρατική χώρα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Τόσο τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, όσο και οι υπάλληλοι, αλλά και η ίδια η Έπαρχος Πάφου, ήρθαν αντιμέτωποι πολλές φορές με την βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κοινοτάρχη», υποστηρίζουν. « Διευκρινίζουμε ότι αυτή περιλαμβάνει και λεκτική και σωματική βία για τα οποία υπάρχουν καταγραμμένες καταγγελίες στην Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές».

Τα μέλη του Κ.Σ. Κουκλιών αναφέρουν ακόμη στην επιστολή τους ότι δεν είναι τυχαίο το ότι παρατηρήθηκε τόσο μεγάλος αριθμός παραιτήσεων από το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας του παυθέντος κοινοτάρχη και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό, Νίκο Νουρή και την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, για την βοήθεια που προσέφεραν στην κοινοτική αρχή μέσα στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες λεουργούσε.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο κοινοτάρχης είχε απορρίψει κατηγορηματικά τις εναντίον του κατηγορίες, κάνοντας λόγο για πραξικοπηματικές και παράνομες πρακτικές από πλευράς ΥΠΕΣ.