Θέματα αλιείας, η εφαρμογή φυτοϋγειονομικών μέτρων στο έδαφος της ΕΕ και έκτακτα μέτρα για τον αμπελοοινικό τομέα, θα συζητήσει ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής σήμερα και αύριο στης Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, ο κ. Καδής μετέβη της Κυριακή στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου. Το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας θα συζητήσει κυρίως τις αλιευτικές δυνατότητες για το 2021, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα γεωργίας, θα συζητηθεί η ετοιμότητα των κρατών μελών στην εφαρμογή φυτοϋγειονομικών μέτρων, με στόχο την προστασία του εδάφους της Ένωσης από τους επιβλαβείς οργανισμούς που απειλούν τη γεωργία. Τους Υπουργούς Γεωργίας θα απασχολήσει επίσης η προετοιμασία της δασικής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020 καθώς και τα έκτακτα μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης COVID-19 στον αμπελοοινικό τομέα.

Πηγή: philenews