Το µοντέλο που αναδεικνύει τον χαρακτήρα της µάρκας
 
Πρόκειται για ένα εµβληµατικό µοντέλο στην γκάµα της Jeep και σίγουρα όλοι οι κατασκευαστές θα ήθελαν να έχουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο στους εκθεσιακούς τους χώρους. Το Jeep Renegade συνδυάζει πάνω από 70 χρόνια ένδοξου παρελθόντος µε σύγχρονο και πρωτοποριακό στυλ αλλά και τεχνολογίες αιχµής. Ένα µοντέλο που κατασκευάστηκε από κοινού από τους µηχανικούς της ιταλικής και της αµερικανικής αυτοκινητοβιοµηχανίας και αποτέλεσε το πρώτο µοντέλο της µάρκας στη ραγδαία αναπτυσσόµενη κατηγορία µικρών SUV.
Το µικρό SUV της Jeep κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Μέλφι στην Ιταλία µε το µήκος του να φτάνει τα 4,3 µέτρα αλλά οι σύγχρονες τάσεις το διαφοροποιούν από τα µοντέλα του παρελθόντος. Στον εξωτερικό σχεδιασµό το µοντέλο καταφέρνει να παντρέψει τις µοντέρνες γραµµές µε παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της µάρκας όπως η µάσκα µε τις 7 κάθετες γρίλιες (που συµβολίζουν την πρωτιά της µάρκας που διέθεσε αυτοκίνητα σε επτά ηπείρους), τα στρογγυλά φώτα εµπρός και οι τονισµένοι θόλοι των τροχών, που τονίζουν το δυναµισµό και τις εκτός δρόµου ικανότητες του µικρού SUV. Η φρέσκια σχεδίαση, η ποιότητα κατασκευής και η άνεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εσωτερικού.
 
 
Με σαφείς επιρροές από το ιταλικό στυλ, ξεχωρίζει για τη σωστή θέση οδήγησης, την καλή ορατότητα και τον πλούσιο εξοπλισµό, ενώ οι τριγµοί απουσιάζουν ακόµη και σε εκτός δρόµου διαδροµές. Περά από την άνεση που εξασφαλίζουν οι διαθέσιµοι χώροι για τους επιβάτες (ειδικότερα στην πίσω σειρά καθισµάτων), επαρκή µπορούν να θεωρηθούν και τα 351 λίτρα του χώρου αποσκευών.
Το µοντέλο παρουσιάζεται στην αγορά µε τρεις συνολικά κινητήρες. Ένα βενζινοκινητήρα και δύο πετρελαιοκινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας βρίσκεται στα 1,3 λίτρα και απόδοση 150 ίππων ενώ ακολουθούν οι δύο πετρελαιοκινητήρες στα 1,6 και 2,0 λίτρα.Ο πρώτος αποδίδει 120 ίππους και µπορεί να συνδυαστεί τόσο µε µηχανικό όσο και µε αυτόµατο κιβώτιο ενώ η γκάµα κλείνει µε τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις των 140 και 170 ίππων. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται µε τετρακίνηση. Σε ό,τι αφορά στο σύστηµα τετρακίνησης υπάρχουν τα προεπιλεγµένα προγράµµατα του SelecTerrain (Snow, Sand, Mud, και Rock) που προσφέρουν στον οδηγό τη δυνατότητα να προσαρµόσει ανάλογα µε τις συνθήκες.