Με κέρδη αλλά και ζημιές για τα κόμματα ολοκληρώθηκαν οι Ευρωεκλογές ενώ παρά το γεγονός ότι όλοι οι αρχηγοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, πλην της Συμμαχίας και των Οικολόγων, καλούνται να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της κάλπης και να λάβουν τα ανάλογα μηνύματα από τους εκλογικούς αριθμούς.
 
Ωστόσο από αυτή την εκλογική μάχη έμειναν εκτός Ευρωκοινοβουλίου ηχηρά ονόματα, ιδιαίτερα προβελημένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 
 
Στον ΔΗΣΥ
 
Ο Νίκος Τορναρίτης από το ίδιο κιόλας βράδυ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, αφού ξεκαθάρισε το εκλογικό αποτέλεσμα,  εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους δυο εκλεγέντες Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ Λουκά Φουρλά και Λευτέρη Χριστοφόρου. Την ίδια ώρα ανέφερε πως παραμένει στην πρώτη γραμμή της παράταξης με πυξίδα τον πατριωτικό ρεαλισμό και τη φιλελεύθερη ιδεολογία αλλά και τον προσωπικό του στόχο για την Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο. Παραμένει στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων και στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ.
 
 
Στο ΑΚΕΛ
 
 Ο μέχρι πρότινος δραστήριος Ευρωβουλευτής αλλά και πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος της Αριστεράς, Νεοκλής Συλικιώτης, επιστρέφει πίσω στην Κύπρο, καθώς δεν πέτυχε την επανεκλογή του αφού τερμάτισε στην 3η θέση σε ψήφους πίσω από τους Γιώργο Γεωργίου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
 
Αυτές τις μέρες ο κ. Συλικιώτης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του αλλά και για να συμμετάσχει στη συγκρότηση της ομάδας της Αριστεράς. Όπως ανέφερε και τις προηγούμενες ημέρες παραμένει στην πρώτη γραμμή των τάξεων του ΑΚΕΛ ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου ενώ θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς από το Γραφείο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Κύπρο.
 
Ωστόσο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των νεαρότερων ηλικιακά στελεχών του ΑΚΕΛ, της Μαρίνας Νικολάου αλλά και του Γιώργου Κουκουμά των οποίων η παρουσία σε αυτές τις εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντική για το κόμμα της Αριστεράς. Αξιοσημείωτο ιδιαίτερα για την Μαρίνα Νικολάου είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στις γυναίκες υποψήφιες κατετάγη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης σε όλα τα κόμματα που κατήλθαν στις εκλόγές αφήνοντας πίσω της ακόμη και ηχηρά ονόματα άλλων κομμάτω. Η Μαρίνα Νικολάου επιστρέφει στη θέση της στις Βρυξέλλες ως επιστημονική συνεργάτιδα του ΑΚΕΛ στη Γραμματεία της Ομάδας Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς. Ο Γιώργος Κουκουμάς παραμένει στη θέση του ως μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ καθώς επίσης αναμένεται να συνεχίσει την προσφορά του ως μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.
Στο ΔΗΚΟ
 
Στην πρώτη γραμμή του κόμματος παραμένει ο Μαρίνος Μουσιούττας διατηρώντας τη βουλευτική του έδρα ενώ η μέχρι πρότινος δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ευχαριστώντας τους χιλιάδες πολίτες που την τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και της άνοιξαν την πόρτα στην πολιτική σκηνή του τόπου δίνοντας της την ευκαιρία να προσέφερε από αυτό το μετερίζι.
 
Τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Κατερίνα Χριστοφίδου δεν επιστρέφει στη δημοσιογραφία αλλά θα παραμείνει στο ΔΗΚΟ με τις επόμενες μέρες να την βρίσκουν σε διαβουλεύσεις με τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την αξιοποίηση της. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τους αριστίνδην υποψηφίους των κομμάτων, η Κατερίνα Χριστοφίδου δεν διέθετε κανένα κομματικό παρελθόν.
 
Στην ΕΔΕΚ
 
Τρίτη σε σταυρούς προτίμησης τερμάτισε η δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου, πίσω από τους δυο μονομάχους της ΕΔΕΚ, Δημήτρη Παπαδάκη και Χρίστο Ιακώβου. Η επόμενη μέρα την βρίσκει προς το παρόν εκτός δημοσιογραφίας με την περίοδο αυτή να προσφέρεται για ξεκούραση αλλά και ανασκόπηση όλων όσων έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία αλλά και για το τι θα πράξει από δω και πέρα. Ωστόσο την επόμενη κιόλας ημέρα η εκ Πάφου ορμώμενη, Νατάσα Ιωάννου ήδη αξιολόγησε την απήχηση της στους ΕΔΕΚιτες ψηφοφόρους της Πάφου, εξάγοντας το συμπέρασμα πως δεν έλαβε στήριξη από τους παραδοσιακούς ΕΔΕΚιτες αλλά από εξωκομματικούς ψηφοφόρους και έλαβε την 5η από τις 6 θέσεις του ψηφοδελτίου.
 
Στην Αλληλεγγύη
 
Διόλου ευνοϊκά τα αποτελέσματα για την Ελένη Θεοχάρους αφού σε αυτή την εκλογική μάχη κατέγραψε ισχυρές απώλειες σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014 όπου είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς προτίμησης συνολικά. Μιλώντας στον Active η Ελένη Θεοχάρους, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ανέφερε πως η Κύπρος έχει χάσει μία πολύ καλή ευρωβουλεύτρια, εργατική, που αποδείχθηκε δεύτερη καλύτερη ευρωβουλευτής στον τομέα της ανάπτυξης, ακόμη και σε εκείνο το ποσοτικό ranking που κρατούσαν κάποιοι και ανέμιζαν.
 
Χαριτολογώντας η κ. Θεοχάρους ανέφερε «Δεν θα ησυχάσετε από εμένα» τονίζοντας πως θα συνεχίζει μέσα από την αλληλεγγύη να παλεύει για το καλό του τόπου. Μάλιστα το επόμενο διάστημα όπως είπε θα διδάξει χειρουργική ιατρική σε Πανεπιστήμιο ενώ θα εξασκήσει την ιατρική.