Την παύση του Νίκου Πολύζου από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρία του την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε έκτακτη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αποφάσισε, με γνώμονα το συμφέρον του Οργανισμού, τον τερματισμό των υπηρεσιών του Γενικού (Εκτελεστικού) Διευθυντή,  Καθ. Νικόλαου Πολύζου με άμεση ισχύ.
 
Η απόφαση του Διοικητού Συμβουλίου λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά γεγονότων που περιήλθαν σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
 
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν οι καταγγελίας που έγιναν εναντίον του Νίκου Πολύζου από την οικονομική διευθύντρια του ΟΚΥπΥ, Τερψιθέα Χρίστου.
 
Η πεντασέλιδη επιστολή που «έκαψε» τον τέως Εκτελεστικό Διευθυντή:
 
Η αντίδραση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Η ζημιά έμεινε»
 
Την παύση του Νίκου Πολύζου από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, σχολιάσε μέσω Twitter ο Γενικός Ελεγκτής.
 
Όπως σημειώνει, «όταν ετοιμάσαμε έκθεση για τους προβληματικούς διορισμούς του Προέδρου και του ΓΔ του ΟΚΥπΥ, ο τέως και ο νυν Υπουργός Υγεία, των οποίων οι 2 ήταν οι εκλεκτοί, με κατηγόρησαν ως εχθρό του ΓεΣΥ. Τώρα, αφού προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο ΓεΣΥ και οι 2 απολύθηκαν».
 

Πηγή: Philenews