To Top
11:48 Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Το πιο ανέντιμο στην υπόθεση Περδίκη
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Το πιο ανέντιμο στην υπόθεση Περδίκη
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2017, 12:37 μμ

Το ειδικό επίδομα αντί φρουράς που παίρνει το Κίνημα Οικολόγων από το 2005, δεν είναι μυστικό. Στον «Φιλελεύθερο» το γράψαμε καμιά εκατοστή φορές όλα αυτά τα χρόνια. Όποτε γράφουμε για τις φρουρές των πολιτικών. Μια εφημερίδα, η Αλήθεια, και ένα κόμμα, ο ΔΗΣΥ, το ανακάλυψαν αυτές τις μέρες και ξεχείλισε η τιμιότητα από τα ποϊνάρκα τους. Μερικές φορές, όμως, είναι και οι συνθήκες υπό τις οποίες αναδεικνύεται ένα ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος, που το καθιστούν σοβαρό, επιπόλαιο ή επικίνδυνο. Και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Περδίκης, που ρίχνεται στη δημόσια χλεύη σαν να είναι κανένα κλεφτρόνι, είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία.

Ιδού οι συνθήκες: Ο Περδίκης απέστειλε στον Γενικό Ελεγκτή καταγγελία που έφτασε κοντά του για ενδεχόμενη διαπλοκή του Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος ως ιδιοκτήτης ΜΜΕ είναι και ο αρμόδιος του τομέα ως υπουργός Εσωτερικών. Ο Ελεγκτής διερεύνησε την καταγγελία και ενημέρωσε τον βουλευτή ότι δεν υπάρχει ζήτημα διαπλοκής. Ωστόσο, κατά την έρευνα προέκυψαν στοιχεία για πιθανή υπόθεση ασυμβίβαστου που αφορά ενοικίαση πολυκατοικίας του υπουργού σε κυβερνητική υπηρεσία. Και παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή. Με αυτή την αφορμή η εφημερίδα που ανήκει στην οικογένεια του υπουργού, ξεκίνησε εκστρατεία με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εναντίον του βουλευτή προσωπικά. Βρήκε το επίδομα που λαμβάνει το Κίνημα από το 2005 (τα πρώτα χρόνια €1.500 τον μήνα, κι έγιναν €1.020 την περίοδο της κρίσης) όταν ο Περδίκης δεν δέχτηκε να του δώσουν δύο αστυνομικούς να τον υπηρετούν. Καλώς ή κακώς θα μπορούσε να έχει στην υπηρεσία του αστυνομικούς, όπως οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά δεν έχει και δέχεται το επίδομα για το Κίνημα και όχι για τον εαυτό του.

Μαζί με την εφημερίδα ανακάλυψε την τασιηνόπιττα και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου, και απέστειλε επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή ζητώντας του να ερευνήσει τα σχετικά με το επίδομα Περδίκη (τελικά, πόσους να προλάβει ο Ελεγκτής, όλοι του βάζουν δουλειές!). Χτες, μάλιστα ο ΔΗΣΥ έγραψε και θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου για το επίδομα. Το κυβερνών κόμμα, η κυβέρνηση του οποίου πληρώνει το επίδομα επί τέσσερα χρόνια και δεν σκοτίστηκε, ξαφνικά ανακάλυψε ότι είναι πρόβλημα. Ιδίως, μόλις ο Περδίκης ζήτησε να γραφτεί θέμα γενικότερα για τις φρουρές των πολιτικών. 

Δεν δικαιολογώ τους Οικολόγους που έπαιρναν το επίδομα κάνοντας και τους μάγκες ότι δεν χρειάζονται αστυνομικούς να τους υπηρετούν, αλλά αυτή τη στιγμή, το επικίνδυνο είναι ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν στήθηκε για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα, αλλά για να υπερασπιστούν τον υπουργό Εσωτερικών και να στρέψουν την προσοχή στον καταγγέλλοντα. Κυρίως, όμως, είναι πράξη τρομοκρατίας εναντίον ενός βουλευτή με σκοπό να του κλείσουν το στόμα. Κι αυτό είναι το ανέντιμο στην υπόθεση. Προπάντων, όταν γίνεται από την εφημερίδα του υπουργού˙ ελπίζουμε χωρίς δική του υπόδειξη, γιατί αυτό θα ήταν ακόμα πιο ανέντιμο. Ούτως ή άλλως, ο κ. Χάσικος είναι εκτεθειμένος που επιτρέπει αυτόν τον πόλεμο από την εφημερίδα του τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το επίδομα των €1.020 κατατίθεται στο Κίνημα Οικολόγων, αλλά ανέντιμα τα δημοσιεύματα και η ψιθυρολογία το παρουσιάζουν ως να καταλήγει στην τσέπη του Περδίκη και ως να απολαμβάνει προσωπικά ένα έξτρα μυστικό κονδύλι. Κλεψιά κανονική, δηλαδή, λένε! Γράφουν, μάλιστα, ότι έκαναν και λογαριασμούς που δείχνουν ότι πήρε μέχρι τώρα, από το 2005, €200.000. Ακόμα κι αν είναι έτσι, παραλείπεται από την εξίσωση το πιο σημαντικό στοιχείο. Ότι οι Οικολόγοι με αυτό το ειδικό επίδομα κοστίζουν στο κράτος €12.000 τον χρόνο, αλλά οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και κρατικοί αξιωματούχοι, νυν και πρώην, που έχουν αστυνομικούς να τους υπηρετούν, κοστίζουν στο κράτος τρία εκατομμύρια τον χρόνο. Τρία ολόκληρα εκατομμύρια τον χρόνο! Ακόμα και την εποχή της οικονομικής κρίσης. Και δεν ενοχλείται κανένας!..

Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί χρειάζονται, για παράδειγμα, εφτά αστυνομικοί να προστατεύουν τον Αβέρωφ, οκτώ τον Κυπριανού, έξι τον Παπαδόπουλο, τέσσερις τον Σιζόπουλο, δύο τον Λιλλήκα, δύο τη Θεοχάρους, δύο τον Χρίστου, δύο τον Καρογιάν και άλλους πολλούς;

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.