To Top
02:14 Δευτέρα
21 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Χαμηλές Πτήσεις
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Χαμηλές Πτήσεις
  20 Μαρτίου 2017, 9:00 πμ  

ΝΑ ΒΓΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙΣ; 
Ο Σπύρος Κυπριανού, όταν το πάλαι ποτέ ερωτήθη αν θα παραιτηθεί, απήντησε με την επική ατάκα «προς τι και διατί;». Μερικές δεκαετίες μετά, μια γνωστή κυρία («του κύκλου επιρροής της Ζωζώς» κατά την Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον) ερωτηθείσα γιατί δεν βγαίνει μετά το κλείσιμο του Pralina, αντέταξε το αποστομωτικό ερώτημα «για να τρώω πάνω στις ποκαλάμες;». Ο Μάρτιος αποδείχθηκε μήνας διλημμάτων για την αστική Λευκωσία. Με πρώτο στη λίστα το αγωνιώδες ερώτημα γιατί ν’ αφήσει κανείς τη βολή του σπιτιού του για να γευματίσει σε κάποιο χώρο εστίασης. Το κλείσιμο του καφεστιατορίου στην οδό Στασικράτους άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό, που δεν κατάφερε να καλύψει ούτε το Hilton, ούτε καν το Options του Περικλή Ρουσουνίδη. «Τι ζητάμε; Ένα λευκό τραπεζομάντηλο, σολομό ή γαρίδες για main και περιποιητή τον Γιάννη» εξεμάνη η Ιουλία δίνοντας το σύνθημα για αποχή διαρκείας από τις μεσημεριανές εξόδους. Με τούτα και με κείνα, οι κυρίες συγκεντρώνονται καθημερινά στο σπίτι του Αγίου Ανδρέα, όπου κάνουν τρία πράγματα: παίζουν μπιρίμπα, συζητούν πολιτικά και βλέπουν Survivor. Αντιμέτωπες, φευ, με βασανιστικά διλήμματα που βαραίνουν τους γέρικούς τους ώμους…

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ή ΟΔΥΣΣΕΑΣ; 
Στην πραγματικότητα δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα για το ακροατήριο της Πινδάρου, αφού ο Χάσικος παραμένει μια από τις λίγες σταθερές της «παλαιάς κοπής δεξιάς». Γιατί δεν είναι μόνο κομματικός (όπως π.χ. ο αφόρητα πληκτικός Ιωνάς Νικολάου) ή απλώς προεδρικός (όπως π.χ. ο ενθουσιώδης newcomer Κωνσταντίνος Πετρίδης), αλλά ο αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος του «βαθέως ΔΗΣΥ». Μετά την κόντρα του μάλιστα με τον γενικό ελεγκτή και τη… διακριτική σιγή που τήρησε το Προεδρικό, ο πληθωρικός Σωκράτης ανέβηκε στον λόφο και τα είπε έξω από τα δόντια στον Αναστασιάδη: για τις στενές σχέσεις του Προεδρικού με τον «γνωστό εκδοτικό οίκο», για τις φήμες διορισμού στη θέση της επιτρόπου διοικήσεως προσώπου που συνδέεται με τον «γνωστό εκδοτικό οίκο» και για τις ίσες αποστάσεις που κράτησε το περιβάλλον του Προέδρου στην κόντρα του με τον Οδυσσέα. «Οι πηγές μου δεν επιδέχονται διάψευσης» συμπλήρωσε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον και ουδείς φυσικά τόλμησε να την αμφισβητήσει. 

ΜΑΛΑΣ Ή ΕΡΑΤΩ; 
Το comeback του Μαλά με την επίθεση που έκανε από το μετερίζι του facebook στον Γιώργο Λιλλήκα προκάλεσε το καυστικό σχόλιο της χήρας: «Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες!». Τουτέστιν, γιατί να τραβάει τέτοιο ζόρι ο ξεχασμένος από την πολιτική ζωή Σταύρος; «Ένεκα που καλπάζει η Ερατώ» πληροφόρησε το καρέ η Κουλλίτσα Κυριακού, η οποία έχει πάντοτε καλό ρεπορτάζ από τον χώρο του ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, έρευνα που βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του κόμματος δείχνει την Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της αριστεράς. Σε αντίθεση με τον Άντρο Κυπριανού, που συγκεντρώνει χαμηλό ποσοστό αποδοχής, γεγονός που τον οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις για κάθοδό του στις εκλογές. «Και ο Μαλάς πού κολλά σε όλα αυτά;» απόρησε το καρέ. «Δηλώνει παρών, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στους δυσοίωνους Ακελικούς καιρούς που περνάμε» σημείωσε με νόημα η ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ Αριστερά (με την καλή έννοια) Νέες Δυνάμεις. 

ΛΙΛΛΗΚΑΣ Ή ΑΛΛΟΙ; 
«Ο Γιώργος μπορεί να ελέγχει τη βάση, αλλά έχει θέμα» απεφάνθη η συνταξιούχος φιλόλογος Ευγενία Καλαμαρού, η οποία διαθέτει καλές σχέσεις με τη Συμμαχία Πολιτών, καθώς δίδασκε στο ίδιο σχολείο με τη μητέρα της Βαρβάρας. Οι 114 ψήφοι που του έδωσαν το χρίσμα του υποψηφίου στην Ανωτάτη Σύγκλητο είναι βεβαίως σημαντικές, αλλά η «συνιστώσα των 20» δεν είναι αμελητέα. Όταν στη μειοψηφία που τον αντιπολιτεύεται περιλαμβάνεται ο αναπληρωτής πρόεδρος, ένας εκ των αντιπροέδρων, ο εκπρόσωπος τύπου και ο λαοφιλής βουλευτής του, είναι φανερό πως ο δρόμος του Γιώργου Λιλλήκα προς το ΑΚΕΛ είναι σπαρμένος με αγκάθια. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Σαν να μην έφταναν τόσες σκοτούρες, έσκασε και η είδηση ότι η Ελένη Θεοχάρους εξελέγη πρόεδρος της Αλληλεγγύης άνευ ανθυποψηφίου. «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή» ήταν το δεικτικό σχόλιο της Ιουλίας Παλαιολόγου Ουίλσον κι έπειτα αποσύρθηκε για να απολαύσει κοιλιακούς στο Survivor.

Φωτο: Ανάστατη η (µιας κάποιας ηλικίας) αστική Λευκωσία από το κλείσιµο του Pralina, αναπολεί τα afternoon teas στο Fortnum and Mason και ελπίζει να αληθεύουν οι φήµες ότι ξανανοίγει το στέκι της οδού Στασικράτους.

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.