To Top
04:57 Κυριακή
21 Ιανουαρίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Εγκεφαλογράφημα
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Εγκεφαλογράφημα
  19 Μαρτίου 2017, 9:00 πμ  

Ανάµεσα στα στελέχη της Συµµαχίας που θέτουν θέµα για τη βιασύνη του Γιώργου Λιλλήκα είναι και ο Β’ αντιπρόεδρος, Σίµος Αγγελίδης. Του οποίου τη γνώµη, οφείλω να σας πω, λαµβάνουµε περισσότερο υπόψη απ’ ό,τι, ας πούµε, του Παύλου Μυλωνά. Καθότι ο Σίµος Αγγελίδης, το 2009, όταν ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, ζητούσε µέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook να του κάνουν όσοι δύνανται δώρο την ηµέρα των γενεθλίων του από $32, για να τα συνεισφέρει, έλεγε, σε καλό σκοπό, που συνοψιζόταν, έλεγε, στο: ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Όχι, δεν σας κάνω πλάκα. Είχε βάλει σκοπό, έλεγε, να συγκεντρώσει... 160 δολάρια (!) για να τα συνεισφέρει σ’ αυτόν τον καλό σκοπό. Το πώς, δεν το έλεγε, αλλά καταλαβαίνετε ότι έκτοτε έχουµε µια κάποια αδυναµία στον Σίµο Αγγελίδη.

Για τον Γιώργο Περδίκη και τις ασοβαρότητες που τον χαρακτηρίζουν γράφαµε µόλις πριν από δυο βδοµάδες. Δεδοµένου ότι θυµηθήκαµε την ιστορία µε τις πινακίδες στους δρόµους, τις οποίες πολεµούσε, αλλά όταν ήρθε η ώρα του συνεδρίου του κινήµατος τις χρησιµοποίησε, δεν µας ξάφνιασε η ιστορία του ανύπαρκτου οδηγού. Ωστόσο, οφείλουµε να πούµε ότι το θέµα ήταν γνωστό. Ο ίδιος µάλιστα είχε παλαιότερα πει πως άµα καταργηθούν οι φρουρές, να καταργηθεί και το επίδοµα που λάµβανε. Η ανακίνηση του τώρα, επειδή θίχτηκε ο υπουργός, ο οποίος παραπονιέται ότι τον έβαλε στο στόχαστρο ο ελεγκτής, ολίγον υποκριτική µας κάνει.

«Να παραµερίσουµε τα κοµµατικά συµφέροντα» λέει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος τα βρήκε (τι έκπληξη κι αυτή!) µε τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Λες και το κοµµατικό συµφέρον του Μαρίνου Σιζόπουλου θα µπορούσε να ήταν κάτι άλλο πέρα από το να γίνει κολοαούζος του ΔΗΚΟ.

1η δήλωση: «Δεν υπάρχουν µια ή δυο µεµονωµένες πληγές στη Δηµόσια Υπηρεσία… Σ’ εµάς στην Κύπρο η Δηµόσια Υπηρεσία στοιχίζει τρεις φορές περισσότερα… Το κύριο θέµα, η τοµή, είναι να µειωθεί το κρατικό µισθολόγιο… Η παραγωγικότητα είναι πολύ χαµηλή σε σύγκριση µε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

2η δήλωση: «Έχουµε µια Δηµόσια Υπηρεσία για την οποία µπορούµε να είµαστε περήφανοι. Είναι µια από τις καλύτερες που υπάρχουν».

Και οι δυο ανήκουν στο ίδιο πολιτικό πρόσωπο - όχι στον Αναστασιάδη. Η απόσταση που τις χωρίζει είναι µόλις 6 µήνες. Τι µεσολάβησε; Μια υποψηφιότητα για την προεδρία. Αντιλαµβάνεστε τώρα ποιοι εξέθρεψαν το «τέρας» που ακούει στο όνοµα Γλαύκος Χατζηπέτρου.

Από το 2005 που αρχίσαµε να συζητούµε για την Πλατεία Ελευθερίας, η Λεµεσός έκτισε ακόµα µισή πόλη µέσα στη θάλασσα, µε πλατείες, πάρκα, ποδηλατόδροµους, µαρίνες... Κι εµείς, συζητούµε αν θα περνούν ή όχι αυτοκίνητα από τη νέα πλατεία. Αν όµως σκοπός δεν ήταν να φτιάξουµε πλατεία, αλλά ακόµα ένα γεφύρι, δεν υπήρχε λόγος να µας κάτσει 45εκ. (!) Κρατούσαµε το παλιό, µε τον ρότσο του Γιουγκοσλάβου Τίτο στη γωνιά, και το παίζαµε και... vintage.

Νίκος Αναστασιάδης: «Όταν αποφασίσω, αν αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».
Να χαρείς, πρόεδρε, µη µας κρατάς σε αγωνία.

Ουφ, τι ανακούφιση κι αυτή. Ευτυχώς –όπως είπε και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε– «ηττήθηκε ο κακής ποιότητας λαϊκισµός». Μας έµεινε ο καλής ποιότητας.
 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.