To Top
04:52 Κυριακή
21 Ιανουαρίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Ένα κράτος μόνο για δημόσιους υπαλλήλους
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Ένα κράτος μόνο για δημόσιους υπαλλήλους
  19 Μαρτίου 2017, 12:00 μμ  

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον Φιλελεύθερο, όπως και σε πολλές άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμμετέχουμε σε ένα ομαδικό σχέδιο υγείας, πληρώνουμε ένα μηνιαίο ποσό σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και μας καλύπτει τα ιατρικά έξοδα όταν τα χρειαστούμε. Αχρείαστα να είναι φυσικά, κατά το ρηθέν. Πάντως η κάλυψη είναι ικανοποιητική και για όσο μπορούμε να πληρώνουμε τον οβολό μας, δεν χρειαζόμαστε την ιατρική περίθαλψη του κράτους, που κάθε νοήμων άνθρωπος προσπαθεί να αποφύγει. Επομένως θα έπρεπε να μας φαίνεται παράλογο να πληρώνουμε μερίδιο και στο κράτος για να δημιουργήσει Γενικό Σύστημα Υγείας. Μας αρκεί σήμερα το δικό μας σύστημα, που ούτως ή άλλως ήταν αναγκαίο ακριβώς επειδή το κράτος δεν μας προσφέρει ως πολίτες αυτά που οφείλει να μας προσφέρει. Όμως, το ΓεΣΥ είναι απαραίτητο να προωθηθεί, κυρίως και για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από ιδιωτικές ασφάλειες και από το τεράστιο κόστος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Όλους αυτούς τους μήνες που συζητούνται οι εισφορές που θα αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν για να υπάρχει το ΓεΣΥ, δεν είδα καμιά ομάδα εργαζομένων να διαμαρτυρηθεί. Δεν είπε κανένας «εμείς κανονίσαμε την πάντα μας ιδιωτικά και δεν χρειαζόμαστε ΓεΣΥ». Να, όμως, που ήρθε η ώρα των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα πληρώνουν, λέει η συντεχνιακή ηγεσία τους, το δικό τους μερίδιο στις συνεισφορές διότι όταν έπιασαν δουλειά ο εργοδότης τους, δηλαδή το κράτος, δηλαδή ο φορολογούμενος, δεσμεύτηκε να τους παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Ο κόσμος να χαλάσει, το κράτος οφείλει να πληρώνει τα έξοδά τους. Και αν αποφασιστεί να τους επιβληθούν εισφορές, όπως σε όλους τους εργαζόμενους, ας τις πληρώνει εκ μέρους τους το κράτος, δηλαδή ο φορολογούμενος.

Οι συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα, που εκπροσωπούν στον διάλογο όλους τους άλλους εργαζόμενους, γιατί σιωπούν; Από συνδικαλιστική αλληλεγγύη; Οφείλουν να αποχωρήσουν από τον διάλογο αμέσως μέχρι να καταλάβουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι αυτό που πάει να γίνει με τη δημόσια υγεία δεν είναι για να υπηρετεί τους ίδιους αλλά όλο τον κόσμο. Γι΄ αυτό και η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη. Αλλιώς, ας συνεχίσει ο καθένας τον δρόμο του. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τις ιδιωτικές ασφάλειες και οι δημόσιοι υπάλληλοι με το υφιστάμενο σύστημα, που πια κατέρρευσε και δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει.
Διότι αυτό που μας ζητούν τώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι ή τουλάχιστον η ηγεσία τους, είναι να πληρώνουν ποσοστό κάθε μήνα οι ιδιωτικοί υπάλληλοι από τον ήδη κουτσουρεμένο μισθό τους και οι ιδιώτες εργοδότες, ακόμα και αυτοί με τις επιχειρήσεις που ψυχορραγούν, για να απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δωρεάν μια βελτιωμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πολύ καλύτερη από εκείνην που απολαμβάνουν ήδη εδώ και δεκαετίες. Ε, το θράσος στη Δημόσια Υπηρεσία δεν έχει όρια, τελικά.

Υ.Γ. Με τι ασχολούμαστε, αλήθεια, σ΄ αυτόν τον τόπο για να δείχνουμε τον νου μας! Με το επίδομα των χιλίων ευρώ τον μήνα που παίρνει το Κίνημα Οικολόγων ενώ θα μπορούσε να έχει δυο αστυνομικούς στην υπηρεσία του, να μας κοστίζουν τέσσερις - πέντε χιλιάδες και να μην ασχολείται κανένας. Με το ότι μια καθηγήτρια Τέχνης σε ένα σχολείο είχε τη φαεινή ιδέα να ντύσει με ζαρτιέρες δυο αγάλματα και, όπως πάμε, θα κληθεί και στο Κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις. Με το ότι ενός βουλευτή του αρέσει το γάλα με τριαντάφυλλο. Τέτοιες ανοησίες. Και δεν μας νοιάζει καθόλου που οι βουλευτές μας για ακόμα μια φορά ξεχείλωσαν τόσο πολύ τον νόμο για το πόθεν έσχες ώστε να κριθεί ως αντισυνταγματικός, όπως εκρίθη, και να μην εφαρμοστεί για κανέναν, ούτε για τους ίδιους. Αυτοί είμαστε!

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.