Δηλώνει παρών σε αυτή την ώρα της κριτικής, όπως δήλωσε παρών και την περίοδο της προεκλογικής, παρά τα πυρά της αντιπολίτευσης και το κόστος που είχε δεχθεί. Καλεί και όλους όσοι σήμερα ασκούν κριτική στο κόμμα να πουν ό,τι έχουν να πουν ενώπιον των συλλογικών οργάνων του κόμματος με σκοπό τη βελτίωση και τη διόρθωση των όποιων τυχόν λαθών και καταστάσεων.
 
Ο λόγος για τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος ως γνωστόν τέλος του χρόνου αποχωρεί από την Κυβέρνηση. Το έργο του στο υπουργείο Οικονομικών είναι κάτι που ο χρόνος θα κρίνει, αλλά σίγουρα μπορεί να πιστωθεί πολλά σε ό,τι σήμερα η Κυβέρνηση καυχιέται ως οικονομικά επιτεύγματα. Είναι επίσης γεγονός ότι κουβαλά μαζί του και τα όσα στο πόρισμα για τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού τού καταλογίζει δικαίως ή αδίκως και το οποίο αποτέλεσε ουσιαστικά και την αιτία αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα.
 
 
Σε κάθε περίπτωση, το μέγα ερώτημα είναι το τι θα πράξει ο ίδιος την επόμενη μέρα της αποχώρησής του από την Κυβέρνηση και ποια θα είναι τα επόμενα πολιτικά του βήματα. Μέχρι στιγμής είναι ένας από τους γρίφους που θα απασχολήσουν την πολιτική και την κομματική ζωή… Και ο λόγος είναι ότι κάποιες πληροφορίες θέλουν τον Χάρη Γεωργιάδη να επιστρέφει στην Πινδάρου και μάλιστα να διεκδικεί και θέση στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος. Διευκρινίζεται βέβαια ότι, για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, θα πρέπει να συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή να προκύψουν κάποιες εξελίξεις σε σχέση με τα άτομα της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος. Όλα αυτά συζητούνται σε συναγερμικά πηγαδάκια, χωρίς βέβαια να υπάρχει τίποτε επίσημο ή δεδομένο. Είναι πολύ πιθανόν, όμως, τους επόμενους μήνες να προκύψουν κάποια δεδομένα. Όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση που η αντιπρόεδρος του κόμματος, Στέλλα Κυριακίδου, πάει Επίτροπος στην ΕΕ, όπως οι πληροφορίες τη θέλουν, θα κενωθεί μία θέση αντιπροέδρων στο κόμμα. 
 
 
Ο ίδιος πάντως ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δηλώνει «παρών» στην πρώτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίος είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα το απόγευμα. Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο δηλώσεων του στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ ανέφερε ότι θα παρευρεθεί στη συνεδρία και ότι δεν θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να διεξάγεται δημόσια διάλογος για τον ΔΗΣΥ διότι είναι δημοκρατική παράταξη. «Αλλά επειδή ακριβώς ορισμένοι από εμάς συμμετέχουμε στα συλλογικά όργανα του κόμματος, στο Πολιτικό Γραφείο, είναι ορθότερο να επιδείξουμε κάποια αυτοπειθαρχία, σεβασμό, θα έλεγα, και στους συναδέλφους μας που επίσης μετέχουν στα συλλογικά όργανα να τοποθετηθούμε εκεί», ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση τόσο του ΔΗΣΥ όσο και της Κυβέρνησης να αφουγκραστούν τους πολίτες και να λάβουν τα μηνύματα για να διορθωθούν πράγματα και να βελτιωθούν.
 
Ανέφερε ακόμα ότι δεν είναι συγκεκριμένα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν το κόμμα, όπως το θέτουν κάποιοι, αλλά είναι πολλά και χωρίς εσωστρέφεια να δουν τα λάθη και τις παραλείψεις και να βάλουν τον πήχη ψηλότερα.
 
 
Ο Χάρης Γεωργιάδης έστειλε επίσης μήνυμα και προς όσους ασκούν σήμερα κριτική αλλά πριν τις εκλογές δεν ήταν παρόντες για να δώσουν τη μάχη. «Θεωρώ ορθότερο κάποιος πριν από τις εκλογές να μιλά και να ενεργεί για να χειριστεί καταστάσεις», σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος επικρίθηκε από το ΑΚΕΛ ότι συμμετείχε στην προεκλογική του ΔΗΣΥ. Και βεβαίως μετείχα στην προεκλογική. Και βεβαίως ήταν υποχρέωσή μου να έχω ενεργό συμμετοχή», δήλωσε. «Άρα η δική μου προσέγγιση, είναι όχι εκ των υστερών, όχι κατόπιν εορτής, την ώρα που δίνεται η μάχη να είσαι παρών, αλλά και εκ των υστέρων με τον σωστό τον τρόπο και στον σωστό τον χώρο, βεβαίως, να κάνουμε και την ανασκόπηση και την αυτοκριτική και να αναλάβουμε και τη δέσμευση ότι πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, θα διορθωθούν», ανέφερε.
 
Στροφή κεντροδεξιά
 
Τη δική της τοποθέτηση σε σχέση με τον ΔΗΣΥ έκανε και η πρώην πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου. Σε δηλώσεις της προχθές στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν η κριτική είναι καλόπιστη και ουσιαστική, μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές βελτιώσεις. «Η δική μου θέση είναι πως τώρα είναι η στιγμή να συζητήσουμε το μέλλον της παράταξης μέσα από μία ουσιαστική και πρωτίστως ιδεολογική συζήτηση. Η πρότασή μου είναι στροφή προς τα κεντροδεξιά», δήλωσε.