To Top
23:47 Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Όταν ο Τορναρίτης κονιορτοποίησε τον πολιτικό πολιτισμό
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Όταν ο Τορναρίτης κονιορτοποίησε τον πολιτικό πολιτισμό
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2017, 7:21 μμ

Το θέμα έχει ξεφύγει κυριολεκτικά. Από ένα μικρής σημασίας θέμα, που αφορά μια ξεκάθαρη παραβίαση ενός νόμου, αλλά όχι κάποιο έγκλημα καθοσιώσεως, έχει μεγιστοποιηθεί. Εξελίχθηκε σε μείζον θέμα πολιτικής ηθικής και πολιτικού σεβασμού νόμων και θεσμών. Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε και σήμερα να ασχοληθούμε με το θέμα του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ Σάβιας Ορφανίδου. Εξ αφορμής του διορισμού της στις Βρυξέλλες και της αποκάλυψης ότι κατείχε κομματικό αξίωμα χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια από την ΕΔΥ όπως προβλέπει ο νόμος για δημοσίους υπαλλήλους με κλίμακα άνω της Α7.
 
Χθες, αντιμετωπίσαμε το θέμα με δόση χιούμορ και σαρκασμού. Ακριβώς επειδή, όσο και αν προκλήθηκε πολιτικός καβγάς σε έντονη μορφή, το αντικρίσαμε στον πραγματικό βαθμό που του αξίζει. Όχι στο ύψος των ντεσιμπέλ, που οι κυβερνώντες θέλησαν να το ανεβάσουν. Με εμφανή στόχο να σώσουν ένα προσφιλές τους στέλεχος και να προστατευθούν από την χαρακτηριστική αδυναμία τους να εφαρμόσουν τους νόμους. Και να πλήξουν τον Γενικό Ελεγκτή, που εδώ και καιρό αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο των πυροβόλων του κυβερνητικού στρατοπέδου. Οι χθεσινές εξελίξεις δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα με σαρκασμό. Δυστυχώς, από το στρατηγείο της Πινδάρου εκτοξεύτηκαν τοξικές βόμβες, που απειλούν τη γενικότερη ατμόσφαιρα αυτού του δύσμοιρου τόπου.
 
Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος παρεμβαίνει στο διάλογο και τον υποβιβάζει σε επίπεδο καφενόβιου καβγά, τότε η κατάσταση καθίσταται επικίνδυνη. Ο Νίκος Τορναρίτης χαρακτήρισε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Πρόσθεσε με άκρως προσβλητικό τρόπο, ότι «αλληλοϋποστηρίζονται για να βγάζουν θέματα στη δημοσιότητα» και ότι «οι πολίτες δεν αποδέχονται πλέον τις κοροϊδίες». Διερωτήθηκε γιατί ο Γενικός Ελεγκτής όταν πήρε την καταγγελία για τη Σάβια δεν απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα και να ζητήσει να συμμορφωθούν όλα τα στελέχη τους, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αμέσως μετά, ποδοπάτησε τον διάλογο, τον έκανε ένα μάτσο κουρέλια και τον πέταξε στα τάρταρα. Μαζί και το όποιο πολιτικό ήθος και τον όποιο πολιτικό πολιτισμό, είχαν απομείνει, έστω και ελαφρώς πάνω από τον πάτο. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι σε καφενείο όπου βρισκόταν τον ρώτησε μια κυρία, «για ποιο λόγο η κ. Χαραλαμπίδου επέλεξε στέλεχος του ΔΗΣΥ για να αναδείξει το θέμα της». Και απάντησε μια άλλη κυρία, που ήταν δίπλα της, «μα είναι προφανέστατος ο λόγος. Επειδή η Σάβια Ορφανίδου ανήκει στον ΔΗΣΥ και επειδή στο παρελθόν είχε πολιτικές κόντρες με την κ. Χαραλαμπίδου».
 
 
Είναι προκλητικό και πολιτικά ανήθικο αυτό που συμβαίνει με τον Γενικό Ελεγκτή. Ξεφεύγει από κάθε όριο ανοχής. Η κοινωνία των πολιτών οφείλει να αντιδράσει με κάθε τρόπο. Δεν είναι μόνο ο εκφοβισμός, η φίμωση και η τιθάσευση ενός τόσο σοβαρού θεσμού που επιχειρούνται. Πρωτίστως, απειλείται μια από τις τελευταίες ελπίδες αυτού του δύσμοιρου τόπου, να γυρίσει σελίδα. Να διαγράψει την πολιτική της κουμπαριάς και των ρουσφετιών. Να ακολουθήσει επιτέλους την οδό του σεβασμού των νόμων. Να ανακαλύψει επιτέλους τη λεωφόρο της χρηστής διοίκησης.
 
Ο Νίκος Τορναρίτης έγραψε χθες μια μαύρη σελίδα στο ατομικό του πολιτικό βιβλιάριο. Αυτό μας είναι αδιάφορο. Ταυτόχρονα, όμως, κονιορτοποίησε το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Μάθε, λοιπόν, κύριε Τορναρίτη, πως το τι συζητούν κάποιες κυρίες στα κομμωτήρια ή κάποιοι κύριοι στους καφενέδες, όταν τα χρησιμοποιεί ένας πολιτικός ως επιχειρήματα, απλώς, απολλύει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Μάθε ότι είναι ποταπός ο ισχυρισμός ότι ο Οδυσσέας και η Ειρήνη συνεργάζονται για να βγάζουν θέματα στη δημοσιότητα. Διότι εκείνο που έχει σημασία είναι αν αυτά που βγάζουν αποτελούν παρανομίες. Αν πρέπει να παταχθούν για να αλλάξουν νοοτροπία πολιτικοί και άλλοι. Μάθε ότι αν όντως εσύ και το κόμμα σου (όπως διατείνεστε επί μέρες) κατέχετε λίστα με πολλούς παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους, είστε ένοχοι συγκάλυψης παρανομιών. Δεν είναι ο Ελεγκτής που ασκεί εκτελεστική εξουσία, αλλά εσείς. Εκείνος παρατηρήσεις κάνει. Πάρτε μέτρα εναντίον όλων. Αν χρησιμοποιείτε την δήθεν λίστα για να εκφοβίσετε τα άλλα κόμματα και να γλυτώσει η Σάβια, απλώς, είστε αξιολύπητοι.
 
Πριν και πάνω απ’ όλα, μάθε το πιο σημαντικό. Πέρα από τους φανατικούς οπαδούς σας, η πλειοψηφία της κοινωνίας (μελετείστε έρευνες) εναποθέτει τις ελπίδες της για αλλαγή και κάθαρση στον Γενικό Ελεγκτή (και τον Γενικό Εισαγγελέα). Όχι σ’ εσάς. Διότι εσείς αποτύχατε παταγωδώς!!!
 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.