Η ενσωμάτωση των συστημάτων και των λογαριασμών των πελατών της πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, εντός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Αυτό σημειώνει ο Χαράλαμπος Φραντζέσκος, Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας στην Τράπεζα. Όπως αναφέρει, «ήδη έχουν γίνει αρκετές δοκιμές και έλεγχοι με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα, τα οποία μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι. Μέχρι σήμερα, έχουν τηρηθεί όλα τα χρονοδιαγράμματα του έργου χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση».  
 
Εξηγεί πως «το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες μας είναι ότι πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ελληνική Τράπεζα θα λειτουργεί με 115 καταστήματα παγκύπρια. Επίσης, οι πελάτες της πρώην ΣΚΤ θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές που προσφέρονται από τις τεχνολογικά αναβαθμισμένες ΑΤΜ μας. Θα μπορούν να καταθέτουν μετρητά και επιταγές σε πραγματικό χρόνο, να εκτυπώνουν καταστάσεις λογαριασμού, να μεταφέρουν χρήματα μεταξύ των συνδεδεμένων λογαριασμών της κάρτας και να κάνουν πληρωμές στις πιστωτικές κάρτες».
 
Ποια είναι η ημερομηνία-ορόσημο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα;
 
Η ενσωμάτωση των συστημάτων και των λογαριασμών των πελατών της πρώην ΣΚΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, μέσα στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει.  
 
Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την πορεία του έργου;
 
Από τη μέχρι σήμερα πορεία του έργου είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι συνάδελφοι που εργάζονται για το έργο αυτό, έχοντας αναγνωρίσει τη σημαντικότητα και πολυπλοκότητα του έργου, επέδειξαν απίστευτη συνέπεια και αφοσίωση και η συνεργασία μεταξύ των ομάδων αποτέλεσε σε πολλές περιπτώσεις (και εξακολουθεί να αποτελεί) καταλύτη για την πετυχημένη ολοκλήρωση του έργου. Ήδη έχουν γίνει αρκετές δοκιμές και έλεγχοι με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα, τα οποία μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι. Μέχρι σήμερα, έχουν τηρηθεί όλα τα χρονοδιαγράμματα του έργου χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση. Σε ένα τέτοιο έργο, αυτό μπορεί να θεωρηθεί κατόρθωμα και δείχνει την αποτελεσματική διακυβέρνηση που ακολουθήθηκε από την αρχή. Επιπρόσθετα, να αναφέρουμε ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί 4 πολύ σημαντικά Σημεία Αναφοράς (checkpoints), όπου μέσω της ανασκόπησης της όλης πορείας του έργου και των εξελίξεων, επιβεβαιώνεται η αρχική περίοδος ολοκλήρωσης του έργου, δηλαδή ο Σεπτέμβρης του 2019.  
 
Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν;
 
Αντιλαμβάνεστε ότι ένα έργο τέτοιας εμβέλειας δεν αφορά απλά τη μετάπτωση των δεδομένων από το ένα σύστημα στο άλλο. Η συγχώνευση δύο ξεχωριστών τραπεζών, με διαφορετικά μηχανογραφικά συστήματα και όγκους δεδομένων και κατ’ επέκταση υποδομών, απαιτεί προσεκτική μελέτη, προγραμματισμό και ενέργειες ούτως ώστε οι κίνδυνοι να ελαχιστοποιηθούν.
Έχουν ολοκληρωθεί πολλές αλλαγές ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο για την 1η μέρα λειτουργίας αλλά και για τη μετέπειτα πορεία της Ελληνικής Τράπεζας με απώτερο στόχο την αδιάλειπτη και ποιοτική παροχή των υπηρεσιών της Ελληνικής Τράπεζας προς τους πελάτες της.
 
Tι σημαίνει πρακτικά για τους πελάτες και των δύο τραπεζών η ενσωμάτωση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ελληνική Τράπεζα; 
 
Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες μας είναι ότι πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Ελληνική Τράπεζα θα λειτουργεί με 115 καταστήματα παγκύπρια. Επίσης, οι πελάτες της πρώην ΣΚΤ θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές που προσφέρονται από τις τεχνολογικά αναβαθμισμένες ΑΤΜ μας. Θα μπορούν να καταθέτουν μετρητά και επιταγές σε πραγματικό χρόνο, να εκτυπώνουν καταστάσεις λογαριασμού, να μεταφέρουν χρήματα μεταξύ των συνδεδεμένων λογαριασμών της κάρτας και να κάνουν πληρωμές στις πιστωτικές κάρτες.
 
Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η εξυπηρέτηση των πελατών μας. Όσον αφορά στις αλλαγές που αναπόφευκτα θα έπρεπε να εφαρμοστούν και κυρίως αφορούν τους πελάτες μας της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, έχει ήδη ξεκινήσει η ενημέρωση και παράλληλα έχουμε φροντίσει ούτως ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα κανάλια στα οποία το κοινό μπορεί να απευθυνθεί για οποιεσδήποτε απορίες – το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών (80009999, 22500500), στην ιστοσελίδα μας (www.hellenicbank.com), μέσω της εφαρμογής chatbot που θα είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα μας και μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter) στις σελίδες της Ελληνικής Τράπεζας. Παράλληλα, θα υπάρχουν αναρτημένα βίντεο μέσω των οποίων οι πελάτες μας θα μπορούν να ενημερώνονται. Τέλος, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας κατά τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού, για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.
 
Επιτάχυνση ρυθμών για την ψηφιακή μεταμόρφωση
 
Πόσο αλλάζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι Fintech εταιρείες το Τραπεζικό Σύστημα;
 
Σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται ραγδαία, τα δεδομένα και οι συνθήκες στις τράπεζες αλλάζουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Οι αλλαγές αυτές είναι ήδη αισθητές και οι τράπεζες ειδικότερα, καλούνται να χειριστούν μεγάλες προκλήσεις τόσο σε θέματα ανταγωνισμού όσο και σε θέματα λειτουργίας. Οι τράπεζες διεθνώς επενδύουν στην τεχνολογία δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας (innovation centers) και αναπτύσσοντας την ψηφιακή υποδομή τους (digital infrastructure). 
 
Οι εταιρείες FinTech παίζουν ήδη σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τραπεζικών πλατφορμών και διεκδικούν μέρος των παραδοσιακών τραπεζικών εισοδημάτων. Οι πελάτες πλέον έχουν ενδυναμωθεί από τις νέες τεχνολογίες και είναι αντιμέτωποι με νέες ψηφιακές υπηρεσίες, αναμένοντας να συμβαίνει το ίδιο και στον τραπεζικό τομέα, ψάχνοντας για κάτι περισσότερο ή κάτι διαφορετικό εάν τους παρέχει περισσότερη αξία. Οι πελάτες ζητούν μια ευρύτερη επιλογή self-service και ψηφιακών υπηρεσιών που τους επιτρέπει να κάνουν οικονομικές επιλογές ανεξάρτητα, γρήγορα και άμεσα. Επομένως, η Ελληνική Τράπεζα καλείται να επιταχύνει σημαντικά την ψηφιακή της μεταμόρφωση αυξάνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον των πελατών της, δεδομένου ότι η τεχνολογία και η καινοτομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόκτηση και διατήρηση των πελατών.
 
Η τράπεζα είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα 
 
Ως ο Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας της Ελληνικής Τράπεζας, πώς οραματίζεστε την Επόμενη Ημέρα μετά την ενσωμάτωση;
 
Τον Σεπτέμβριο του 2018 έχω αναλάβει ως Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας με πρώτη και άμεση προτεραιότητα την ενσωμάτωση της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική Τράπεζα. Παρόλο που η ενσωμάτωση αποτέλεσε την κορυφαία προτεραιότητά μας τον τελευταίο χρόνο, δεν σταματήσαμε να εργαζόμαστε παράλληλα και σε άλλους εξίσου σημαντικούς τομείς, όπως η ενίσχυση της ασφάλειας και ο επανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του Δικτύου και του Κέντρου Δεδομένων της Τράπεζας, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα που όπως όλοι γνωρίζουμε, αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών. 
 
Την επόμενη μέρα μετά την ενσωμάτωση, θα βρεθούμε όλοι μας να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τη στρατηγική της τράπεζας. Μέσα στα πλαίσια μετάβασης από τα παραδοσιακά στα νέα ψηφιακά τραπεζικά δίκτυα, καλούμαστε να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της εξυπηρέτησης των πελατών μας μέσα από τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων και κάτω από ένα ιδιαίτερα αυστηρό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος