Πριν 2-3 μήνες κατασκευάσθησαν καινούργια πεζοδρόμια στην οδό Σταύρου Στυλιανίδη στο Επισκοπειό, με σύγχρονες προδιαγραφές και με τοποθέτηση μικρών πασσάλων για ασφάλεια των πεζών.       Όπως φαίνεται, όμως, τα πεζοδρόμια δεν φτιάχτηκαν για τους πεζούς αλλά για τη μόνιμη στάθμευση γεωργικών μηχανημάτων. Έτσι, όταν διακινούνται οι πεζοί, να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα και να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα διερχόμενα οχήματα.       Πού είναι η περιβόητη ασφάλεια του πεζού που διατυμπανίζουν πολλά αρμόδια τμήματα; Όσο για το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπειού, τι έχει να πει για το συγκεκριμένο θέμα; Κυριάκος

 

Ο κοινοτάρχης Επισκοπιού, Γιαννάκης Λουκαΐδης, σχολιάζοντας χθες το περιεχόμενο της επιστολής του αναγνώστη μας, το χαρακτήρισε «δυσφημιστικό» για την κοινότητά του, διότι, όπως υποστήριξε, κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως μας είπε στη συνέχεια, με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην κοινότητά του και με τη δημιουργία πεζοδρομίου που διαθέτει στις άκρες του πασσάλους και να θέλει κάποιος να σταθμεύσει το όχημά του στο πεζοδρόμιο, δεν μπορεί. 

Ωστόσο, όπως μας είπε, παλαιότερα και πριν την αναβάθμιση της οδού Σταύρου Στυλιανίδη, κάποιοι είχαν την κακή συνήθεια να σταθμεύουν στην άκρη του δρόμου και να παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Ο επικεφαλής του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπειού, μας είπε τέλος, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στην κοινότητα και αυτό συνήθως επιτυγχάνεται εύκολα, διότι οι συγχωριανοί του συνεργάζονται.