Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα Παρασκευή, καθώς, θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την Κύπρο, ενώ το θερμόμετρο να φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου. 
 
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
 
Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο
 
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
 
Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα το Σάββατο, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους, ενώ για τη Κυριακή και τη ∆ευτέρα αναµένεται σταδιακά µικρή πτώση.
 
Πηγή: philenews

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες