To Top
00:51 Κυριακή
24 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Η ομαδική αποχώρηση των στελεχών Λιλλήκα
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Η ομαδική αποχώρηση των στελεχών Λιλλήκα
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαΐου 2017, 1:56 μμ

Όταν από ένα κόμμα αποχωρούν σχεδόν όλα τα βασικά στελέχη, τα ιδρυτικά, που το εκπροσωπούσαν στον δημόσιο λόγο όλα τα χρόνια της ύπαρξής του, τότε το ερώτημα είναι ποιο είναι το κόμμα. Αυτό που μένει ή αυτό που φεύγει; Και το πρόβλημα το έχουν τα εναπομείναντα στελέχη και μέλη και ο πρόεδρός του. Που είναι και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά στέλνει το μήνυμα ότι δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους δικούς του για την υποψηφιότητά του. Ο Γιώργος Λιλλήκας είναι οπωσδήποτε σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως τη δυσκολότερη της πολιτικής του πορείας. Αλλά είναι δυσκολία, που ο ίδιος προκάλεσε με την απόφασή του να διεκδικήσει τις προεδρικές χωρίς να διερευνήσει πρώτα το περιβάλλον του και χωρίς να φροντίσει να έχει μια συλλογική απόφαση από τα πρώτα ονόματα, που στάθηκαν δίπλα του όταν τον πολεμούσαν όλοι. Όταν διαφωνούν ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο ένας από τους δύο βουλευτές, ο αντιπρόεδρος, ο εκπρόσωπος Τύπου, η γενική γραμματέας, η πρόεδρος της οργάνωσης γυναικών, είναι παραλογισμός να πιστεύεις ότι μπορείς να προχωρήσεις μόνος μαζί με μερικούς πρωτόβγαλτους στην πολιτική, που ξέρουν μόνο να βρίζουν στο διαδίκτυο και να διαδίδουν ανοησίες εναντίον ακόμα και ανθρώπων που σε στήριξαν.

Από τη μια, ο Γιώργος Λιλλήκας έχει την πίστη ότι υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσει και να κερδίσει τις εκλογές. Όπως έχει και τη βάση να πιστεύει ότι στον ενδιάμεσο χώρο του έπαιξαν παιχνίδι οι υπόλοιποι με προειλημμένη απόφαση να στηρίξουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο και γι΄ αυτό προχωρά μόνος του. Από την άλλη, όμως, υπάρχει μια ομάδα δικών του ανθρώπων, που εδώ και χρόνια πολιτεύονται με βάση συγκεκριμένη πολιτική για το Κυπριακό, την οποία υπηρετούν με αφοσίωση και απέδειξαν μέσα από τις αποφάσεις τους πως δεν βάζουν ποτέ πάνω από αυτή την πολιτική την προσωπική τους ανέλιξη ή την εξυπηρέτηση προσωπικών επιλογών του αρχηγού του κόμματος τους ή άλλων. Είναι αυτοί που χθες παραιτήθηκαν από τη Συμμαχία Πολιτών ανακοινώνοντας, μάλιστα, ότι η απόφαση για την υποψηφιότητα του προέδρου τους «δεν εξυπηρετεί την πατρίδα μας» και «αντιστρατεύεται τον στόχο που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Την απομάκρυνση από τη διακυβέρνηση των τελευταίων 10 χρόνων και τη χάραξη μιας νέας πορείας στο Κυπριακό». Προσωπικά, πρέπει να πω ότι δεν περίμενα να κάνουν τίποτε λιγότερο οι Στέλιος Αμερικάνος, Παύλος Μυλωνάς, Στέλιος Στυλιανού, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Ειρήνη Μάντολες, Μαρίνα Δημητρίου και Νίκος Κουτσού. Και δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Λιλλήκας περίμενε ότι θα παρέμεναν δίπλα του. Θα ήταν πολιτική αφέλεια. Εκείνο που δεν μπορώ να απαντήσω είναι αν δεν τον ενδιαφέρει η αποχώρησή τους. Ίσως να πιστεύει ότι μπορεί μόνος να προχωρήσει. Αλλά, πιθανόν δεν θα εκπροσωπεί τη μάζα του κόσμου που αποζητά τη χάραξη νέας πορείας στο Κυπριακό. Πιθανόν, επίσης, να μην την εκπροσωπεί ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ωστόσο, η ανάγκη είναι υπαρκτή για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, το ερώτημα είναι ποιος θα την καλύψει και τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του Γιώργου Λιλλήκα. Προπάντων, με την αποχώρηση των στελεχών του. Όπως το είπε και στη δήλωσή του ο Παύλος Μυλωνάς, «δεν υπάρχουν θεόσταλτοι σωτήρες, αλλά συλλογικότητα, συστράτευση και ενότητα όλων των δυνάμεων για την επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί». Επομένως, ως έμπειρος πολιτικός ο κ. Λιλλήκας κι έχοντας μπροστά του τετελεσμένα γεγονότα, έχει τώρα να σκεφτεί αν θα συνεχίσει τον μοναχικό δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο και τη δική του πολιτική πορεία αλλά και του κόμματός του, ή αν θα επιδιώξει ξανά συνεργασίες και συμπράξεις με τον χώρο με τον οποίο ταυτίζεται το κόμμα του (και όχι βέβαια με το ΑΚΕΛ). Με προτεραιότητα πάντα το Κυπριακό, όπως τόσα χρόνια προβάλλει κι ο ίδιος και όχι με τον προφανή κίνδυνο να τα διαγράψει όλα και να κατηγορηθεί ότι έβαλε την προεδρία πάνω από το Κυπριακό.

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.