Την πρόταση της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου για διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 15χρονου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Την έρευνα, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών, θα διενεργήσει η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία και θα κρίνει εάν προκύπτουν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.
 
Η πρόταση θα διεξαχθεί για όλα τα γεγονότα τα οποία συνθέτουν αυτή την υπόθεση που ξεκινά από το 2007, ενώ όπως κατέδειξε η Υπουργός, στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερις κρατικές υπηρεσίες.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Υπουργού, το Υπουργικό έχει ορίσει την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να προχωρήσει σε ανεξάρτητη έρευνα.
 
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», τόνισε η κ. Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας: «Έχουμε μια υποχρέωση, να δούμε τα γεγονότα αντικειμενικά και γι’ αυτό έχει διοριστεί η Επίτροπος η οποία δύναται να διερευνήσει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει. Αν κρίνει ότι προκύπτουν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε, τότε θα τα παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα ή στις αρμόδιες Αρχές για τις δέουσες ενέργειες».
 
Όπως επεσήμανε, έχει οριστεί προθεσμία δύο μηνών για να ολοκληρωθεί η έρευνα.
 
 
Παράλληλα, η κ. Αιμιλιανίδου που εξέφρασε συγκλονισμό για τον θάνατο ενός παιδιού, απέρριψε το ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ότι έχουν αρνηθεί να παραδώσουν οποιονδήποτε φάκελο.
 
«Οι υπηρεσίες του κράτους έχουν διεκπεραιώσει με τον πιο σωστό τρόπο πάρα πολλές υποθέσεις», σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι ο οποιοσδήποτε χειρισμός δεν αλλάζει το γεγονός, που είναι ο θάνατος ενός παιδιού.
 

Πηγή: Philenews