Παράνομη αλιεία αλλά και καταδύσεις που ενέχουν κινδύνους καταγγέλλει  για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ναυαγίου ΖΗΝΟΒΙΑ ,A.A.K. LARNACA – AYIA NAPA SEA CRUISES LTD, Ανδρέας Παναγιώτου.
 
Μιλώντας στον Active o κ. Παναγιώτου, μετά το ατύχημα που συνέβη στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ΖΗΝΟΒΙΑ, ξεκαθάρισε πως οι Αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τις νομοθεσίες προκειμένου να επικρατήσει τάξη στην περιοχή.
 
Τόνισε ότι για να γίνει οποιαδήποτε κατάδυση σε λιμενικούς χώρους, χρειάζονται οι απαραίτητες άδειες από την Αρχή Λιμένων ενώ συγκεκριμένα για το ΖΗΝΟΒΙΑ είπε πως απαιτείται άδεια από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
 
 
Δυστυχώς, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, είναι πολλοί που δεν κατέχουν άδειες και με ανευθυνότητα μεταφέρουν κόσμο για καταδύσεις ενώ δεν δικαιολογείται άγνοια για τις απαιτήσεις κατάδυσης διότι η Αρχή Λιμένων επανειλημμένα έχει εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις στον ημερήσιο Τύπο.
 
Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες σκαφών που μεταφέρουν δύτες στο ναυάγιο ΖΗΝΟΒΙΑ είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών με ανευθυνότητα επιλέγουν τη μη εφαρμογή.
 
Πρόσθετα, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία αναμένει να δει την δράση των Αρχών μετά το ατύχημα της 26χρονης βρετανίδας στην περιοχή υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων. Το ναυάγιο ΖΗΝΟΒΙΑ είναι το τρίτο δημοφιλέστερο παγκόσμια και αποτελεί πόλο έλξης καταδυτικού τουρισμού και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τις Αρχές με την δέουσα σοβαρότητα κυρίως για την ασφάλεια των επισκεπτών.
 

Πηγή: philenews/Active