Ο Χρήστος Ανδρέου, Αγία Φύλα Λεμεσός, σχολιάζει τα όσα είπε ο μητροπολίτης Νεόφυτος.

Φοβάμαι να αναμιχθώ στη συζήτηση λόγω του σάλου που δημιουργήθηκε, θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι. Καλό να αναφέρω πρώτα ότι θεωρώ τον εαυτό μου απλό χριστιανό και δεν ανήκω στην ορθόδοξη δοξασία όπως όλοι την καταλαβαίνουν. Δεν ξέρω αν αυτό μου δίνει το δικαίωμα να γράφω για τα λεχθέντα από έναν ορθόδοξο επίσκοπο.
Ο άνθρωπος μεταξύ άλλων απλώς είπε αυτό που πολύ καθαρά αναγράφεται στην Αγία Γραφή ότι οι αρσενοκοίτες δεν μπορούν να μπουν στη βασιλεία του Θεού. Εάν θέλουμε να ονομαζόμαστε χριστιανοί, είτε μας αρέσει είτε όχι, θα πρέπει επιτέλους να δεχθούμε αυτά που δίδαξε ο Χριστός και όχι α λα καρτ. Ούτε μπορούμε πράγματα τόσο απλά και βασικά να τα αλλοιώνουμε με τα χρόνια και να επιμένουμε να λεγόμαστε οπαδοί του Χριστού. Ο άνθρωπος αυτά είπε, εάν τα θεωρούμε παρωχημένα ή λανθασμένα δικαίωμά μας αλλά ας ονομάζουμε τους εαυτούς μας οπαδούς κάποιου άλλου, όχι του Χριστού.
Όσον αφορά τον τρόπο ντυσίματος των γυναικών εάν δηλαδή μπορούν να φορούν παντελόνια κ.λπ. να πω ότι δεν θα σωθεί ή θα χαθεί κάποιος λόγω του τι φορεί, διότι η βασιλεία του Θεού δεν έχει σχέση με το τι φοράμε. Όμως όταν κάποιος παρατηρήσει τα προκλητικά παντελόνια που ορισμένες φορούν, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είσαι επίσκοπος ή να έχεις πτυχίο θεολογίας για να δεις ότι δεν συνάδουν με το γράμμα και πνεύμα αυτών που ο Χριστός δίδαξε.
Αυτό το οποίο λείπει σήμερα από τον άνθρωπο είναι το Πνεύμα του Θεού που καθοδηγεί κάθε ειλικρινή άτομο που θέλει να ονομάζεται χριστιανός και το οποίο ο Θεός υποσχέθηκε να δώσει σε όλους που το ζητούν πλουσιοπάροχα. Δεν χρειαζόμαστε ούτε θεολόγους ούτε επισκόπους να μας καθοδηγήσουν. Ο Θεός ο ίδιος που έδωσε τον γιο του χάρη της ανθρωπότητας θα μας αφήσει χωρίς απάντηση; Δεν νομίζω.