9:58, ο χρόνος που χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί το προσωπείο δύο γυναικών από την Λάρνακα, και να φανερωθεί ο ρατσιστικός εαυτός τους.
> Ακόμα κι αν έλειπαν όλες οι απαράδεκτες σεξιστικές ύβρεις, το «φύε που δαμαί» ήταν παραπάνω από αρκετό για να καταλήξει κάποιος στην εύκολη διάγνωση ότι ένα μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, νοσεί βαρύτατα. Η αιτία της πάθησης είναι αδιαμφισβήτητη: έλλειψη Παιδείας και Αγωγής.
 
€135.000 είναι, κατά μέσο όρο, ο ετήσιος μισθός γιατρού του ΓεΣΥ. Στα €110.000, αντίστοιχα, αυτός του γιατρού στο Δημόσιο.
> Από το οποίο, μαθαίνουμε, έχουμε καθημερινά μεγάλες εκροές. Το Σύστημα δοκιμάζεται…
 
1o Συνέδριο στην 46χρονη ιστορία του θα διοργανώσει τον Μάιο του 2020 ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, γνωστός με τα αρχικά ΟΑΣΕ, με θέμα την πρόληψη και την πάταξη της διαφθοράς. Κουίζ της Ημέρας:
> Ποια χώρα επέλεξε, αν αγαπάτε;
 
3,6 εκατ. μετανάστες απειλεί να στείλει στην Ευρώπη ο αιμοσταγής Ερντογάν εάν δεν τον βοηθήσουμε να εξοντώσει τους Κούρδους στη βόρεια Συρία.
> Ως εκ τούτου, η σχετική είδηση δεν προκαλεί εντύπωση, τουλάχιστον ως προς το ποιόν και την τακτική του ανθρώπου.
 
60.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν φέτος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 9 και 10 του ερχόμενου μήνα, Νοέμβριου.
> Όποιος έχει φτιάξει από εκείνες τις λίστες με «πράγματα που θα ήθελα να κάνω πριν πεθάνω», να μια μεγάλη και ωραία πρόκληση!
 
72,5 κιλά καπνού, φορολογητέας αξίας €15.042,  έφερε από τα κατεχόμενα ελληνοκύπριος ιερέας, ο οποίος και συνελήφθη.
> Κακώς! Για το θυμιατό το έφερε ο άνθρωπος. Να καπνίσει…
 
318.948 χοίρους σφάξαμε εδώ στη Κύπρο το πρώτο 7μηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα σφαγεία! Ως το τέλος του χρόνου, θα περάσουμε σίγουρα το μισό εκατομμύριο, αφού πέρυσι είχαμε καταβροχθίσει πάνω από 560.000.
> Η δεύτερη, κρεατική μας προτίμηση είναι το αρνί, η κατανάλωση του οποίου αυξήθηκε φέτος, και έπεται το βοδινό. Το κοτόπουλο, επειδή δεν είναι αρμοδιότητας σφαγείου, δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν την στατιστική. Λεπτομέρεια: Σε όλον τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, η κατανάλωση κρέατος μειώνεται.
 
€600 είναι το κόστος για την καύση νεκρού, στο πρώτο αποτεφρωτήριο που έχει ξεκινήσει κιόλας την λειτουργία του, από τις 30 Σεπτεμβρίου φέτος, στην Ελλάδα.
> Μαθαίνω πως η ζήτηση είναι ήδη πολύ μεγάλη καθώς (α) για να αγοράσεις τάφο πια στην πρωτεύουσα θέλεις πολλά λεφτά (σε δημοτικό νεκροταφείο, εφόσον είσαι και δημότης, ο τάφος κοστίζει περίπου €500 τον χρόνο ενοίκιο, και η κηδεία πάνω από €1000), και (β) για να «πας» στην Βουλγαρία για αποτέφρωση, όπως «κάνουν» περίπου 2.500 τον χρόνο μακαρίτες, κοστίζει €2.500!
 
43%  μειώθηκε από το 2003 έως το 2016 στη Ρωσία η κατανάλωση αλκοόλ, χώρα που φημίζεται για τη μεγάλη αγάπη της στη βότκα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η μείωση αυτή συνέβαλε στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, που ανήλθε στα 78 έτη για τις γυναίκες και στα 68 για τους άνδρες.
> Από τις καλύτερες ειδήσεις της εβδομάδας.
 
301 υποψηφιότητες (223 μεμονωμένα άτομα, και 78 οργανισμοί) υπήρχαν για το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο απονεμήθηκε τελικά στον Αμπιί Αχμέτ Αλί, 43, Πρωθυπουργό της Αιθιοπίας, που κατάφερε να πετύχει ειρήνη την γειτονική Ερυθραία, έπειτα από 20 χρόνια σκληρών στρατιωτικών συγκρούσεων, με αμέτρητες χαμένες ζωές, και εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί.
> Ο Αχμέτ Αλί (φωτό)είναι γέννημα πατέρα μουσουλμάνου και μητέρας χριστιανής. Ίσως να κρύβεται και σε αυτήν την λεπτομέρεια, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του.
 
2 συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΠΕΟ και ΣΕΚ, κυβερνούν κατ’ ουσίαν, την Κύπρο.
> Πως μούρθε αυτό; Δεν έχω ιδέα.
 
* Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και Προσωπεία της επικαιρότητας με τη ματιά των αριθμών. Επίσης, κάθε μέρα, στο πρώτο Newsletter του Philenews, θα βρίσκεται μαζί με την Πρόταση και την Σκέψη της Ημέρας, και τον χαρακτηριστικό Αριθμό της Ημέρας.